05 Temmuz 2016 13:26

Yeni Şafak ve Star’da IŞİD sevinci

Yeni Şafak ve Star, Menbic'i İŞID’den kurtarmak amacıyla yapılan operasyon haberinde, "PYD hezimet yaşıyor" başlığı altında IŞİD sevinci yaşadı

Paylaş

Yeni Şafak ve Star gazeteleri, en son İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 45 kişiyi, Bağdat'ta ise bayram arifesinde yüzlerce sivili katleden IŞİD hakkındaki güzellemelere devam ediyor. Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen, Menbic'i IŞİD’den kurtarmak amacıyla başlatılan ve IŞİD’in sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle kademe kademe ilerleyen operasyon hakkındaki haberinde IŞİD hayranlığını göze çarptı. 

"PYD hezimet yaşıyor" başlıklı haberde, Menbic operasyonunda IŞİD’in ilerleme kat ettiği, 8 köyü yeniden ele geçirdiği ve 47 PYD militanının öldürdüğü iddia edildi. Haberde kullandığı, "IŞİD, Haziran ayının ilk günlerinde ABD-PYD ortaklığı ile başlayan operasyon kapsamında kuşatma altına alınan Münbic kasabasında 3 noktada aynı anda başlattığı saldırı ile kuşatmayı yardı" sözleri ile IŞİD hayranlığını dışa vuran muhabir, kentin dört bir yandan kuşatma altında olduğu gerçeğini göz ardı etti. 

Haber, AKP'nin bir diğer yayın organı Star tarafından da olduğu gibi kullanıldı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ÖGC: Şerife Oruç gazetecidir

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe Nani’nin Valencia kulübüne transferini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...