05 Temmuz 2016 12:53

‘özgür basın için adalet, Suruç için adelet’

SGDF üyeleri 'Suruç için adalet, herkes için adalet' kampanyası kapsamında, Özgür Gündem gazetesi önünde basın açıklaması yaptı

Paylaş

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) 'Suruç için adalet, herkes için adalet' kampanyası kapsamında katledilen basın emekçileri için Özgür Gündem Gazetesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Gazete önünde bir araya gelen SGDF’liler “özgür basın için adalet, Suruç için adelet” pankartı açarak sık sık “Basın için adalet Suruç için adalet” “özgür basın susmadı susmayacak”  “Metin Göktepe ölümsüzdür” “Kadri Bagdu ölümsüzdür” sloganları attı.

SGDF adına konuşan Ali Deniz Esen 33 insanın katledildiği Suruç katliamının sorumlusunun tek başına Işid olmadığını belirterek " Suruç katliamı karartılmak isteniyor, sorumlular yargılanmıyor, dava dosyalarında en ufak bir adım dahi atılmiyor, belgeler saklanıyor" dedi. Esen "bizler bu adaletsizliğe karşı 'Suruç için adalet,  herkes için adalet' diyerek büyük bir adalet mücadelesi başlatmış bulunuyoruz ve biliyoruz ki adalet arayışımız ancak ve ancak diğer adalet arayışçılarıyla birleşirse başarılı olabilir. Adalet, bu uğurda mücadele eden ve adalet talebi olan herkesle kol kola yürüyerek gerçekleşebilir. Çünkü katillerimiz ortak bizi her defasında öldürenler aynı” diye konuştu. 

‘BASIN ÜZERİNDEKİ BASKILAR DEVAM EDİYOR’

Katliamların aydınlatılması için gerçekleri kamuoyuyla paylaşan özgür basın ve emekçilerine dönük saldırıların artarak sürdüğünü ifade eden Esen “bir çok gazeteye kapatılma davaları açıyorlıyor. Daha dün DİHA muhabiri Şerife Oruç hiç bir delil olmasına rağmen ‘örgüte yardım etmek’ iddiasından tutuklandı. Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül IŞİD’e yardım götüren MİT tırları haberlerinden ötürü tutuklandı. Özgür Gündem’de Nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan pek çok isime soruşturma açıldı.neredeyse hiçbir muhalif sese tahammülü kalmayan hükümet doksanlı yıllardaki uygulamalarını tekrar hayata geçirdi” diye konuştu. Esen 1996 senesinde gözaltına alınarak işkencede katledilen gazetemiz muhabiri Metin Göktepe’yi hatırlatarak “ doksanlarda Metin’i katledenler bugün Azadiya Welat çalışanı Kadri Bagdu’yu gazete dağıtımı esnasında katlettiler” dedi. 

‘33 GÜN 33 YERDE ADALET EYLEMİ’

Esen SGDF olarak 33 gün boyunca 33 yerde adalet eylemleri yapacaklarını söyleyerek “Suruç için adalet isterken, Soma için de, Hrant için de, Cizre için de, Cumartesi Anneleri için de kısacası adalet arayışı olan herkes için adalet istemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Bugün burada Metin Göktepe’ye, Ape Musa’ya, 33 Yoldaşımıza ve tüm adalet arayışçılarına verdiğimiz sözü; ‘her türlü saldırıya ve baskıya rağmen adalet mücadelesine devam edeceğimizi bir lez daha yeniliyoruz” diyen Esen, Suruç Katliamı dosyası üzerindeki gizlilik kararının kaldırılmasını, katliamın sorumlularının yargılanmasını, belgelerin açıklanarak katliamın aydınlatılmasını istediklerini ifade etti. 

Özgür Gündem Gazetesi editörü Günay Aksoy da burada yaptığı konuşmada “özgür basın hiçbir zaman susmadı, herşeye rağmen mücadele etmeye devam etti.” diyerek en ağır bedelleri ödeyen basın geleneği olarak hali hazırda süren baskılara rağmen mücadeleyi ve adalet arayışlarını sürdüreceklerini söyledi. 
Atılım Gazetesi adına konuşan Deniz Bakır da “ bu cebarrut devlet geleneği ezilen halkların özgürlük adalet ve eşitlik talebini kan ve barutla bastırmaya çalışıyor bu tarih boyunca böyle oldu bugün de böyle oluyor” şeklinde konuştu. Bakır  “Bizler özgür basın emekçileri olarak bu katliamcı, bu faşizan rejime karşı ezilenlerin direnişinin sesi olmaya çalışıyoruz” diyerek adalet arayışının yanında olacaklarını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Pınar Yiğitoğulları: Özgür Gündem ile dayanışmak onurdur

SONRAKİ HABER

ÖGC: Şerife Oruç gazetecidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...