05 Mayıs 2012 10:53

CEHA işçileri direnişe başlıyor

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olduktan sonra, patron ve patron temsilcileri tarafından türlü tehdit ve baskılara maruz bırakılan CEHA Büro Mobilyaları işçileri Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde direnişe başlıyor.Patronun işçileri sendikadan istifaya zorladığı fabrikada, son günlerde yaklaşık 10

CEHA işçileri direnişe başlıyor
Paylaş

Patronun işçileri sendikadan istifaya zorladığı fabrikada, son günlerde yaklaşık 10 işçi işten çıkarıldı. Baskılara karşı 1 Mayıs sonrasında fabrika önünden Belsin’e kadar yürüyüş yapan işçiler, dün de fabrika önünde nöbet tuttular. Fabrika mescidinde cuma namazından önce çalışan işçiler yemek boykotu yaparak işten atılan arkadaşlarına destek verdiler. Namaz öncesi toplanan işçilere seslenen sendika yöneticileri ve direnişçi işçiler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve eylemlerini arttırarak devam edeceklerini söylediler.

İşçilerin direnişe geçmesi, 3 gündür süren işten atmaları durdurdu. İş çıkışında çalışan işçiler, direnişe geçen arkadaşlarını alkışladılar ve konuşmaları dinlediler.

CEHA işçileri yarın da fabrika önünde olacaklar. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Annemin koynunda saklanıp askerlerden kaçıyorduk

SONRAKİ HABER

Devrimci Gençlik Köprüsü yeniden onarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...