05 Temmuz 2016 07:43

Mültecilere karşı ırkçılığa tepki

İnsan hakları savunucuları ve demokratik kitle örgütleri #Suriyelileriülkemizdeistemiyoruz hashtagi ile başlatılan ırkçı kampanyaya tepki gösterdi.

Paylaş

Mültecilere karşı artan ırkçılığı değerlendiren insan hakları savunucuları ve demokratik kitle örgütleri #Suriyelileriülkemizdeistemiyoruz hashtagi ile başlatılan ırkçı kampanyaya tepki gösterdi.

Suriye’den gelen mültecilere karşı gelişen ırkçı ve ayrımcı söylem ve yönelimler son olarak sosyal medya üzerinden açılan #Suriyelileriülkemizdeistemiyoruz hashtagi ile ırkçı bir kampanyaya dönüştü. İnsan hakları savunucuları ve demokratik kitle örgütleri “Sınırlar yapaydır, kimse savaş mağduru insanları sığındıkları ülkeden kovamaz, bu kabul edilemez” ırkçı kampanyaya tepki gösterdi.

İzmir Halkların Köprüsü Derneği Başkan Yardımcısı Yıldırım Şahin, dünyanın tüm insanlara ait olduğunu belirterek, hiç kimsenin savaş mağduru insanları dışlamaya hakkı olmadığını vurguladı. Milliyetçi söylemlerin tırmandığına dikkat çeken Yıldırım, yabancı düşmanlığının en fazla artığı dönemlerin savaş ve kriz dönemleri olduğunun altını çizdi. Yıldırım, Türkiye’deki mültecilerin de Avrupa’ya ve dünyaya karşı tehdit aracı olarak kullanıldığını söyledi.

İnsan Hakları Derneği Mülteci Komisyonu üyesi Mehmet Aker de ırkçı grupların zaman zaman mültecilerin ev ve iş yerlerine saldırdığını hatırlatarak “İşsizliğin nedeni mültecilerle ilişkilendirildi. Oysaki bu insanlar canlarını kurtarmak pahasına ülkelerini terk etmiş ve ülkemize sığınmışlar. Bu insanlara yapılması gereken insani anlamda onları sahiplenmek, sağlıklı koşullarda yaşamalarını ve rehabilite edilmelerini sağlamaktır. Devletin görevi ise bu insanlara mültecilik statüsü vererek yaşamalarını kolaylaştırmaktır. Çünkü mültecilik insani bir haktır ve bu haktan yararlanmaları sağlanmalı” diye konuştu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Şeker gibi bayramlar örgütlenince gelecek’

SONRAKİ HABER

Hak edilen adaleti sağlayacağımıza inanıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...