05 Temmuz 2016 07:31

‘Şeker gibi bayramlar örgütlenince gelecek’

DİSK/Gıda-İş, bayram açıklamasında işçi ve emekçilerin ağız tadıyla bayram kutlayamadıklarına dikkat çekti.

Paylaş

Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası (Gıda-İş), işçi ve emekçilerin ağız tadıyla bayram kutlayamadıklarına dikkat çekti.

Sendika tarafından yayımlanan bayram mesajında, “Tüm işçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin Bayramı kutlu olsun. Yine bir bayramda Türkiye halkları eşi, dostu, akrabası ile bir araya gelecek ve hasret giderecek. Fakat ülkemiz koyu bir karanlığın içinden geçerken ağız tadı ile bir bayram geçiremeyeceğimiz de ortadadır” denildi. Türkiye’de bir yanda sivil insanlar öldürülürken
Bir yanda sivil insanların öldürüldüğü, bir yandan da patlayan bombalarla insanların hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada, “Bütün bu katliam politikaları sürerken sermaye ve onun hükümeti tarafından emeğe dönük saldırılar da artarak sürmektedir. Kiralık işçilikten kıdem tazminatının gaspına, taşeron köleliğinden sendikalaşmanın önündeki engellere kadar işçi sınıfımız güvencesizliğe ve yoksulluğa itilmektedir. İnsanca yaşayacak bir ücret için ve ağır çalışma koşullarına karşı fabrikalarda iş yerlerinde örgütlenen işçiler, işten atılmakla karşı karşıya kalmaktadır. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin açıkladığı rapora göre Haziran ayında en az 200, yılın ilk 6 ayında ise en az 912 işçi yaşamını yitirmiştir. Yeni arabuluculuk yasası ile işçilerin mahkemelerde hak arama yolunun önü kapatılmak istenmektedir. Zorunlu bireysel emeklilik sistemi kesintisiyle de işçilerin açlık sınırı altında kalan ücretleri daha da düşecektir” ifadelerine yer verildi.

İşçiler, emekçiler için şeker tadında bir bayramın ancak örgütlenerek sağlanacağına vurgu yapılan açıklamada “Sömürülmeye, işsizliğe, borçlandırılmaya ve savaşa karşı üretim ve hizmet birimlerinde, fabrikalarda bütün milliyetlerden işçiler olarak bir araya geldiğimiz zaman hep birlikte güzel bayramlar geçireceğiz. İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak için birleşelim, sendikalaşalım ve güçlü olalım” dendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüzcü eski sevgilisini, onun verdiği silahla öldürdü

SONRAKİ HABER

Mültecilere karşı ırkçılığa tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...