05 Temmuz 2016 06:42

Jeremy Corbyn ve Selma Gürkan Londra'da görüştü

Londra'da bulunan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Birleşik Krallık İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ile bir araya geldi.

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Bir dizi temasta bulunmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Birleşik Krallık İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ile bir araya geldi. Önceki gün gerçekleşen görüşmede, iki parti lideri, dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) tarafından düzenlenen ve 10 binden fazla emekçinin katıldığı festivale katılan ve burada bir görüşme yapan iki lider, karşılıklı dayanışma ve desteklerin, işçi sınıfı ve ezilen kesimlerin mücadelesini geliştireceğine vurgu yaptı.

EMEP Genel Başkanı Gürkan, Corbyn’e, Türkiye’deki son gelişmeleri aktarırken, gazeteciler, akademisyenler ve halk üzerindeki baskılarla ilgili bilgi verdi. EMEP’in mücadelesine değinen Gürkan, Corbyn’i Türkiye’ye davet etti. Corbyn de, Türkiye’ye gideceğini fakat, AB referandumu sonrasında yaşanan tartışmaların sona ermesinden sonra böyle bir ziyareti gerçekleştirebileceğini belirtti.

Kemer sıkma politikalarına karşı olmasıyla bilinen Corbyn, son zamanlarda parti içindeki milletvekilleri tarafından istifa çağrılıyor. Buna karşılık parti üyelerinin büyük bir çoğunluğunun desteğini alan Corbyn, bunun karşısında pes etmeyeceğini ve parti üyelerinin güven ve desteği olduğu sürece partinin başında kalacağını ve istifa etmeyeceğini aktardı.

ÖNCEKİ HABER

Kerime Külter: Oğluma kavuştuğum gün bayramım olacak

SONRAKİ HABER

Tecavüzcü eski sevgilisini, onun verdiği silahla öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...