04 Temmuz 2016 18:58

Adana'da Hurşit Külter'in akıbeti soruldu

Gözaltına alındıktan sonra 39 gündür kayıp olan Hurşit Külter’in akıbeti sorulmaya devam ediliyor.

Paylaş

Gözaltına alındıktan sonra 39 gündür kayıp olan Hurşit Külter’in akıbeti sorulmaya devam ediliyor. İnönü Parkı’nda gerçekleşen HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın katıldığı basın açıklamasında HDP Adana İl Örgütü “Hurşit Külter ve Lice için basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Beştaş, Hurşit Külter’le birlikte gözaltında kaybettirmeler ve faili meçhul cinayetlerin başlatılmak istendiğini belirterek savaş kararı alan, karanlık bir dönemi başlatmak isteyen iktidarın oyununu bozmak için herkesin “Hurşit Külter nerede?” diye sorması gerektiğini söyledi.

'HÜKÜMET’İN “90’LARLA HESAPLAŞACAĞIZ” SÖZÜ BOŞ ÇIKTI'

Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı,  Milli Savunma Bakanlığı, AİHM’e yaptıkları başvuruların karşılıksız kaldığını dile getiren Beştaş, “Hurşit Külter kaybettirildiğinde 90’lı yıllarda 17500 faili meçhul cinayet ve bir o kadar yargısız infaz ortada dururken iktidar partisinin geldiği günden bu yana '90’larda yaşananların faillerin ortaya çıkaracağız' sözünün boş olduğunu söyledik” dedi.

'KÜLTER’İN ELLERİNDE OLDUĞUNU SÖYLEYEN SOSYAL MEYA HESABI NEDEN ARAŞTIRILMIYOR?'

Hurşit Külter’in ailesine attığı etrafının sarıldığını söyleyen son mesajından gözaltına alındığının belli olduğunu ifade eden Beştaş, Cumhurbaşkanı’na hakaretten yüzlerce insanın hesapları takibe alınırken başvurularına rağmen Hurşit Külter’in ellerinde olduğunu söyleyen hesapların kime ait olduğunu tespit etmekten kaçınıldığını söyledi.  

'LİCE’YE SALDIRARAK KENDİ AYAKLARINA SIKIYORLAR'

Külter’in hesabını sormaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Beştaş, hükümetin savaş politikalarının bir başka sonucun Lice’de yaşandığını dile getirdi. Dağıyla, taşıyla, doğasıyla topyekün saldırı altında olan Lice’nin 93’ten beri defalarca benzer saldırılara uğradığını ifade eden Beştaş, saldırılar karşısında Lice halkının özgürlük tutkusundan vazgeçmediğini belirterek “Bugün Lice’deki ablukanın 8 bin askerle yalpan operasyonun ne kadar boş olduğunu görüyoruz. Saldıranlar kendi ayaklarına sıktıklarını ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan sendikaları yeni hak gaspları için uyarıyor

SONRAKİ HABER

Barışın feryadı: Ah

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...