04 Temmuz 2016 12:14

‘Teşvik paketi’nden yine savaş ve çözümsüzlük çıkacak!

Emek Partisi Kürdistan Örgütü AKP Hükümeti'nin açıklayacağı bölgeye yönelik 'teşvik paketi'yle ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Partisi Kürdistan Örgütü (EMEP) Özal Çiller ve Mesut Yılmazlar’dan bu yana hazırlanan paketlerin çözümsüzlük getirdiğine dikkat çekerek AKP Hükümeti tarafından açıklanacak olan bölgeye yönelik ‘teşvik paketin’nden de çözümlüsüzlük çıkacağını belirtti.

Açıklanacak olan paketin daha önce açıklanacak olan bütün paketler gibi Kürt sorununu “terör sorunu” olarak göstereceği ve “ekonomik kalkınma” ile çözülebilecek bir sorun olarak tanımlanacağı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Açıktır ki bu yaklaşım inkârcılıktan başka bir anlam taşımamaktadır. Çünkü Kürt sorunu, “terör” ya da “ekonomik geri kalmışlık” sorunu değil; ulusal bir sorundur.  Ve çözümü de anadilinde eğitim ve siyasi statü başta olmak üzere Kürt ulusunun ulusal taleplerinin kabul edilmesinden geçmektedir.

Aylardır kentlerimizi tanklı-toplu kuşatma eşliğinde yıkıp yerle bir edenler şimdi “cazibe merkezleri oluşturma”, “fabrika kurma”, “sanayici ve esnafa destek” ile halkımızın yaralarını saracaklarını iddia ediyorlar. Oysa yapılmak istenen önceki bütün iktidarlar gibi aktarılacak paralar, verilecek desteklerle sermaye ve esnafın yedeklenmesi; devletin-iktidarın sürdürdüğü savaş ve yıkım politikalarına sessiz kalmasıdır. Yoksa savaş ve çözümsüzlük koşullarında gündeme getirilen paketlerin halkın hiçbir sorununu çözmediğini görmek için önceki iktidarların ‘paket mezarlığı’na bakmak yeterlidir. Bugün ‘paketli çözüm’ vadedenlere soruyoruz: Rejimin başında bulunan Erdoğan’ın 2008’de açıkladığı ve birçok sosyal yatırım ile 2012’ye kadar 3 milyon kişiye iş bulma vaadini yaptığı ‘GAP Eylem Planı’na ne oldu?”

İktidarın bu paketle birlikte atmaya hazırlandığı bir diğer adımın da DBP’li belediyelere kayyım atayarak el koyma olduğuna dikkat çekilen açıklamada: “Böylelikle bu belediyeler Kürt sermayesini yedeklemek için kullanılmak istenmektedir. Ancak, belediyelere kayyım atamak açıktır ki, halkın iradesine darbe vurmaktır. İktidarı uyarıyor ve bu yanlış yoldan dönmeye çağırıyoruz: Çünkü DBP’li belediyelere kayyım atamak Kürt sorununun siyasi çözüm zeminini tamamen ortadan kaldırmak, savaş ve çatışmaların şiddetlenmesine davetiye çıkarmaktır.

Emek Partisi Kürdistan Örgütü olarak ülkedeki bütün emek, barış ve demokrasi güçlerini, içi boş paketlere karşı halkımızın talep ve beklentisi olan savaş ve şiddet politikasının sona erdirilmesi; Kürt sorununun barışçıl-demokratik çözümü yönünde birlikte mücadeleye çağırıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Çay-simit’ hesabı soruşturmalık oldu

SONRAKİ HABER

Buket Uzuner: Kitaplar suç işlemez, kitaplar sapkın değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...