04 Temmuz 2016 11:58

‘Çay-simit’ hesabı soruşturmalık oldu

Malatya’da sosyal medyada Paris Katliamı’nı kınayan, düşük ücreti “simit-çay” hesabıyla eleştiren Eğitim Sen üyeleri hakkında soruşturma açıldı.

Paylaş

Malatya’da sosyal medya hesaplarında Paris Katliamı’nı kınayan, AKP hükümetinin savaş politikalarına tepki gösteren, düşük ücreti “simit-çay” hesabıyla mizahi olarak eleştiren Eğitim Sen üyeleri hakkında idari soruşturma açıldı. 

Soruşturmalar hakkında gazetemize bilgi veren Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya biri emekli olmak üzere 8 Eğitim Sen üyesine soruşturma açıldığını belirtti. Açılan soruşturmaların Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi tarafından güvence altına alınan düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu söyleyen Kaya, soruşturmaların sindirme amacı taşıdığını ifade etti. 

Ülke genelinde binlerce Eğitim Sen üyesine soruşturma ve davaların açıldığını söyleyen Kay, “Arkadaşlarımıza karşı suçlamalar şu şekilde gelişiyor: ‘Devlet büyüklerine hakaret, örgüt propagandası yapmak.’ Tabii örgüt denilince insanlarda bir ürküntü oluşturulması hedefleniyor. Ama bunların hiç birinin gerçek karşılığı yok. Bizim gerek üyelerimiz olsun gerekse arkadaşlarımız olsun paylaşımları noktasındaki her şey meşrudur ve hukukidir. Dolayısıyla bunun üzerine bir soruşturmaya tabi tutulmaları tamamen keyfidir” dedi. 
(Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sokak ortasında öldürdü

SONRAKİ HABER

‘Teşvik paketi’nden yine savaş ve çözümsüzlük çıkacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...