04 Temmuz 2016 11:03

Saros’un akciğerleri kül oldu

Edirne’nin Saros Körfezi’ne kıyısında Keşan'a bağlı Sazlıdere köyünde haziran ayında çıkan orman yangınının verdiği tahribat havadan görüntülendi.

Paylaş

Edirne’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde haziran ayında çıkan ve 4 günde kontrol altına alınabilen orman yangınının verdiği tahribat havadan görüntülendi. 

İlçeye bağlı Sazlıdere ile Gökçetepe köyü arasındaki ormanlık alanda, 24 Haziran’da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangın, 4 gün sonra Gökçetepe köyündeki yerleşim alanına ulaşmadan rüzgarın etkisini kaybetmesiyle güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmalarına 5 helikopter, 36 arazöz, 17 su ikmal aracı, 7 iş makinesi ve 190 orman işçisi katıldı.

Yangında, 40 hektarlık kızılçam ormanı kül olurken, 2 ev, meyve bahçeleri, ekili alanlar ve çok sayıda arı kovanı da zarar gördü. 

Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya, Saros Körfezi’nin akciğerleri olan bölgede uçuş yaparak, yangın sonrası oluşan tahribatı havadan görüntüledi. Orman yangınında bazı alanların tamamen kül olduğu görülürken, alevlerden en çok genç ağaçların etkilendiği belirlendi. (Keşan/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Haziran ayında en az 200, ilk 6 ayda 912 işçi can verdi

SONRAKİ HABER

Mimarların: Zafer Meydanı’nda hukuk zaferi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...