04 Temmuz 2016 10:02

Sucu: Özgür Gündem'de olmak onur verici

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasında nöbeti Ekolojist Sergen Sucu devraldı

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası devam ediyor. Gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini ekolojist ve vicdani retçi Sergen Sucu devraldı. Sucu, ilk olarak gazete çalışanları ile haber değerlendirme toplantısına katıldı.

Özgür Gündem gazetesinin ekolojik bakış açısına dikkat çeken Sucu, “Gazete, AKP’nin doğayı, plajları ranta açan politikalarına karşı direniyor. Özgür Gündem doğanın ve şehirlerin tahrip edildiği bu ortamda barış şiarının halka ulaştığı noktadır. Gündem’de bulunmak beni duygulandırıyor, onurlandırıyor. Çünkü bu gazetenin devlete karşı direngen bir duruşu var” dedi.

Nöbete katılan eş genel yayın yönetmenlerinin tutuklanmasına değinen Sucu, şunları aktardı: “Özgür Gündem’in özgürlük perspektifini kaldıramayan bir devlet var karşımızda. Kürt halkının politik duruşu ve demokratik öz yönetimler karşısında bir faşizm duvarı örülüyor." 

Sucu, Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali, Karadeniz’deki HES ve LGBTİ haberlerini ancak Özgür Gündem gazetesi aracılığıyla okunabildiğini ifade etti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Yıldırım ‘yeni ekonomi paketi’ açıkladı

SONRAKİ HABER

Erol Önderoğlu'ndan TGC'ye ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...