04 Temmuz 2016 08:02

Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz için çağrı

Hasta tutuklu Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz'ın yakınları, tutuksuz yargılanmasını istedi.

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçen kasım ayında vurulan, mart ayında da 'örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz'ın yakınları, tutuksuz yargılanmasını istedi.

Sibel Çapraz'ın ağabeyi Necip Çapraz, cezaevi ortamının kardeşinin sağlığı açısından uygun olmadığını, yaşam hakkının kutsallığına riayet edilmesi gerektiğini söyledi. Necip Çapraz, 2 Mart 2016 günü tutuklanan kardeşinin önce Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konulduğunu, ardından İzmir Menemen R Tipi Cezaevi'ne nakledildiğini anlattı. Necip Çapraz, şöyle dedi:

"Mevcut şartlar Sibel’in sağlık durumunu ağırlaştıracağı gibi ileride daha ağır psikolojik travmalara da yol açabilir. Söz konusu cezaevinde tek kadın tutuklu Sibel'dir. İnsansız bir ortam pek ala tecrittir. Söz konusu sevk, Sibel'in tedavi gördüğü İstanbul'daki hastanelerde bulunan doktorlarından ve bizden habersiz gerçekleştirildi. Bir basın açıklamasına veya bir gürültü eylemine katıldı diye kardeşimin başına gelmeyen kalmadı. Kalın bağırsağı dışarıda kardeşimin yeri cezaevi değil, tedavisinin uygulanabileceği bir hastanedir. Kardeşim şu anda hiç bir ihtiyacını tek başına gideremiyor. Şu ana kadar 15 ameliyat oldu. Aile olarak biz de mağdur ediliyoruz. Kardeşimin durumu daha vahim hale gelmeden sorumlu mahkemenin yaşam hakkının kutsallığına riayet etmesini bekliyoruz." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Roman Neustadter'i de duyurdu

SONRAKİ HABER

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP'den istifa etti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...