04 Temmuz 2016 07:22

IŞİD'in Bağdat saldırısında ölü sayısı 200'ü aştı

Bağdat'ta Cumartesi gecesi IŞİD tarafından sivilleri hedef alan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 200'den fazla olduğu açıklandı.

Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Cumartesi gecesi IŞİD tarafından sivilleri hedef alan bombalı saldırıda hayatını kaynbedenlerin sayısının 200'den fazla olduğu açıklandı.

Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren Iraklı yetkililer ölü sayısının 213'e ulaştığını, 200'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

Sayılar resmi makamlar tarafından da teyit edilirse, olay Irak tarihinin en kanlı intihar saldırısı olarak kayıtlara geçecek.

IRAK'TA 3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Saldırı sonrası ülkede 3 gün ulusal yas ilan eden Irak hükümeti, Bağdat'a girişlerde güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı.

Saldırı, Cumartesi gece yarısı, Bağdat'ın merkezindeki Karada mahallesinde bir restaurant ve alışveriş merkezinin yakınlarında düzenlendi.

Bomba yüklü araçla yapılan saldırı sırasında sahur vakti öncesi dışarıda bulunanlar nedeniyle caddenin kalabalık olduğu belirtilmişti.

Patlama ardından caddedeki bazı binalar alev aldı. Yangın söndürme çalışmaları Pazar günü de devam etti.

ÖLENLER ARASINDA BİRÇOK ÇOCUK DA VAR

İkinci bir saldırı ise kentin kuzeyinde yer alan ve yine ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı bir mahallede düzenlendi. Bu saldırıda da en az beş kişi öldü.

IŞİD Karada'daki saldırıyı üstlendi. Saldırının düzenlendiği yeri ziyaret etmek isteyen Irak Başbakanı Haydar el Abadi ise protestoyla karşılaştı.

Bir grup, Abadi'nin olay yerine gelen konvoyuna taşlarla saldırdı. Göstericiler Abadi'ye "Hırsız" diye bağırdı.

IŞİD, Irak'ın Musul kentinin içinde bulunduğu Kuzey ve Batı bölümünün büyük kısmını hala elinde tutuyor.

Ancak Irak güçleri geçen hafta Felluce kentini IŞİD'den geri almıştı.

Suriye'nin kuzeyinde ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'in elinde bulunan Menbic'e yönelik operasyonu ise sürüyor. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yıllık enflasyon yüzde 7.64’e yükseldi

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Kopan ilişkileri yeniden tamir ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...