04 Temmuz 2016 05:48

Vanlı esnaf: Bayram şekeri bile alınmıyor

anlı esnaflar, savaş nedeniyle satışların geçtiğimiz yıllara oranla yarı yarıya düştüğünü söyleyerek 'bayram şekeri bile alınmıyor' dedi. 

Paylaş

Vanlı esnaflar, savaş nedeniyle satışların geçtiğimiz yıllara oranla yarı yarıya düştüğünü söyleyerek, "İşler geçen bayrama göre çok düşük, bayram şekeri bile alınmıyor" dedi. 

Ramazan Bayramı dolaysıyla Van'ın en işlek caddelerinde tezgah açan esnaflar, savaşın satışlarını düşürdüğünü söyledi. Satışların geçen yıllara oranla yarı yarıya düştüğünü belirten esnaflar, bayramın savaşın bitmesine vesile olması dileğinde bulundu. 

Kent merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesi'nde tezgah açan esnaflardan Cengiz Yiğit, "Türkiye'nin her yerinde savaş var. Onca insanı öldürdüler, katlettiler. Ondan dolayı insanlar bayram kutlamak istemiyor" dedi. Satışların geçtiğimiz yıllara göre durgun olduğunu söyleyen Yiğit, "Kriz var, kimse çalışamıyor, iş yok diyor. Para olmadığı için de insanlar alışveriş yapamıyor" diye konuştu. 

'HİÇBİR YIL BU KADAR DURGUN GEÇMEDİ'

40 yıldır esnaflık yaptığını ancak satışların hiçbir dönemde bu yılki kadar durgun olmadığını anlatan Ramazan Arsever ise, "Bu bayram hiçbir iş yok, ne satış var ne de kâr var, sabahtan beri gelip açmışız ama hiçbir şey yok. Bunun nedeni de savaştır. İnsanlar evini barkını bırakıp geldiler, buraya göç ettiler" dedi.

'KAYBIMIZ ÇOK'

Bayramın simgesi olan şeker satışlarında dahi düşüş olduğunu söyleyen Ayhan Özhan ise, "İşler geçen bayrama göre çok düşük. Geçen bayrama göre kaybımız çok var, her şey yarı yarıya düşüyor. Her sene daha kötüye gidiyor. Yarına dair umutsuzluk var. Bayram şekeri bile alınmıyor" ifadelerini kullandı. 

'İŞLER ÇOK KESAT'

Yaklaşık 25 yıldır esnaflık yapan Özcan Elter de, satışların yarı yarıya düştüğünü belirterek, "Geçen seneye nazaran bu sene işler çok düştü. Savaştan dolayı esnaf baya bir sıkıntı yaşıyor. Ekonomi o kadar büyük bir bunalımın içinde ki o yüzden insanlar pek alışveriş yapamıyor" dedi. Bu yıl satışlarda yüzde 50'den fazla düşüş yaşandığını vurgulayan Elter, "Geçen bayrama göre çok büyük bir fark var. Çarşıda bir canlılık yok, işler de çok kesat" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Şırnaklılar: Gelin bayramı çadırlarda birlikte geçirelim

SONRAKİ HABER

Bingöl Valiliği geleneksel festivalleri yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...