04 Temmuz 2016 05:35

Zihinsel engelli çocuğa 'taş attı' davası

Ceyhan'da Newroz'da tutuklanan ve aralarında yüzde 25 zihinsel engelli çocuğunda olduğu 6 çocuk hakkında iddianame hazırlandı

Paylaş

Ceyhan'da Newroz kutlamasına katılıp, polise taş attıkları iddiasıyla tutuklanan ve aralarında yüzde 25 zihinsel engelli çocuğunda olduğu 6 çocuk hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. 

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 21 Mart'ta gerçekleştirilen Newroz kutlamasına katıldıkları gerekçesiyle yapılan ev baskınlarında gözaltına alınıp aynı gün tutuklanan ve aralarında yüzde 25 zihinsel engelli U.Ö.'nin de bulunduğu 6 çocuk hakkında Ceyhan Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame 
Ceyhan 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. "Örgüt propagandası yapmak", "Örgüt üyesi olmak", "Yasadışı gösteriye katılmak" ve "Örgüt adına suç işlemek" iddiaları ile tutuklu bulunan 6 çocuğun ilk duruşması 15 Ağustos'ta görülecek. 

İddianamede yüzde 25 zihinsel engelli U.Ö. ile diğer 5 çocuğun polise taş attığı iddia edilirken, yüzde 25 zihinsel engelli U.Ö.'nin sağlık durumuna ise hiç değinilmedi. İddianamede iddia makamı yüzde 25 zihinsel engelli U.Ö. için şu ifadelere verdi: "U.Ö. adlı çocuğun yüzü kapalı şekilde güvenlik güçlerine doğru taş attığının görüldüğünü, aynı gün ilçemiz Orhan Kemal Bulvarı üzerinde yapılan kamera kaydındaki görüntü ile eşleşmiştir." Diğer 5 çocuk için aynı ifadelerin yer aldığı iddianamede, başka hiç bir delilin bulunmaması ayrıca dikkat çekti. 

'OĞLUM SERBEST BIRAKILSIN'

Yüzde 25 zihinsel engelli U.Ö. hakkında dava açılmasına tepki gösteren baba Nimet Özalp, oğlunun 2 aya aşkın bir süredir cezaevinde tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Çocuğunun yüzde 25 zihinsel engelli olduğunu ve tutuklanma sonrası mahkemeye sundukları raporun ise dikkate alınmadığını belirten baba Özalp, "Çocuğum zihinsel engellidir. Var sayalım taş atsın. Kendisi bir şeyleri idrak edemiyor. Zeka dağılması var kendisinde. Ona dava açılması bence yersizdir. Oğlum suçsuzdur ve serbest bırakılması gerekir" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Avon işçileri direnişte kararlı

SONRAKİ HABER

Şırnaklılar: Gelin bayramı çadırlarda birlikte geçirelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa