04 Temmuz 2016 05:31

Avon işçileri direnişte kararlı

Sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçe gösterilerek işten çıkarılan Avon işçileri, direnişlerini 42 gündür sürdürüyor. 

Paylaş

Depo Antrepo Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı Sendikası'na (DGD-Sen) üye oldukları ve sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle 23 Mayıs'ta işten çıkartılan, ABD merkezli kozmetik şirketi Avon'un 8 işçisinin direnişi sürüyor. Gebze'de bulunan Avon deposunun önünde direnişlerine devam eden işçiler, sonuç alıncaya kadar mücadelelerini sürdürmekte kararlı. 

KAZANIMLAR ARTTI 

Direnişteki işçilerden Eylem Görgü, direnişleriyle birlikte Avon işçilerinin kazanımlar elde ettiğini ifade ederek, "Biz direndikçe kazanımlar artıyor. Olumlu sonuçlar alıyoruz, biz direndikçe içerideki bazı şeyler değişiyor" dedi. Sendikalı işçi sayısında artış olduğunu ve direnişin kazanımları artırdığını kaydeden Görgü, "Bugüne kadar Ramazan kolileri verilmiyordu, duşa kabinler işçilere kapalıydı, direniş ile birlikte Ramazan erzak kolileri verildi, duşa kabinler yenilendi ve işçinin kullanımına açıldı" diye konuştu. 

"Direnişimizde kararlıyız, mücadelemiz başarıyla sonuçlanıncaya kadar direneceğiz" diyen Görgü, çalıştıkları dönemde müdürlerin ve yöneticilerin mobing uygulamalarına maruz kaldıklarını vurguladı. 

‘KADINA YAKLAŞIM İKİYÜZLÜ'

Kadın işçiler üzerinden milyon dolarlar kazanan Avon'un kadına yaklaşımının "ikiyüzlü" olarak tanımlayan Görgü, "Kadın üzerine pazarlama yapan bir şirket, kadını güçlendirdiğini söyleyen Avon ama içeride çalışan kadın güçlü değil, çünkü kadını sömürüyor" dedi. 

Sokakta Avon'un ürünlerini satan kadın işçilerin sigortasız ve güvencesiz bir şekilde çalıştırıldığını ifade eden Görgü, "Bu şekilde sömürüyü yaparsa kadın nasıl güçlü olabilir? Burada çifte sömürü vardır" dedi. Görgü, meme kanserine karşı mücadele ettiğini iddia eden Avon'un bugüne kadar hiçbir kadın işçinin sağlık kontrolünden geçirilmediğine dikkat çekti. 

HER ŞEYE RAĞMEN DİRENİŞE DEVAM

Beş yıldır Avon Kozmetik'te çalıştığını ifade eden Akın Gerçek de, "çıkarılan işçilerin işe geri alınması, taşeronluğun kaldırılması, tüm işçilerin Avon firmasından maaş alması ve sendikayla protokol imzalanması" gibi direnişin taleplerini sıralayarak, bu taleplerinin hala karşılanmadığının altını çizdi. Şirket yönetiminin görüşme taleplerini geri çevirdiğini vurgulayan Gerçek, her şeye rağmen direnişlerinin süreceğini kaydetti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kağıthane'de polis aracına silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Zihinsel engelli çocuğa 'taş attı' davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa