04 Temmuz 2016 03:50

Suudi Arabistan'daki ABD Konsolosluğuna intihar saldırısı

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, ABD konsolosluğu yakınlarında bir intihar saldırısı gerçekleşti. Saldırgan hayatını kaybetti, 2 polis yaralı

Paylaş

Suudi Arabistan'ın başkent Riyad'dan sonraki ikinci büyük kenti Cidde'de, ABD konsolosluğu yakınlarında bir intihar saldırısı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırgan hayatını kaybetti, 2 polis memuru yaralandı. 

Suudi Arabistan'ın devlet televizyonu, saldırganın patlama sırasında öldüğünü, 2 polis memurunun yaralandığını bildirdi. Okaz haber sitesi, olayın gece saatlerinde Cidde'deki ABD Konsolosluğu yakınında meydana geldiğini, intihar bombacısının öldüğünü aktardı. Saldırganın bir araçla konsolosluğun yanındaki cami ve hastaneye doğru giderken, aracı park edip bombayı patlattığı belirtildi. Konsolosluk çalışanlarının büyük kısmının yeni bir yere geçtikleri kaydedildi. Sabq haber sitesi, saldırıda konsolosluktaki iki güvenlik görevlisinin yaralandığını duyurdu. 

Suudi Arabistan'daki ABD Büyükelçiliği ve İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Amerikan Dışişleri Bakanlığı'ndan ismini gizli tutan bir kaynak, AP'ye verdiği demecinde, Cidde'deki olaydan haberdar olduklarını ve Suudi yetkililerle daha fazla bilgi toplamak için çalıştıklarını söyledi. 

2004 yılında da Cidde'deki Amerikan konsolosluğu, El Kaide militanı olduğu iddia edilen silahlı kişiler tarafından basılmış, çıkan çatışmada 3‘ü saldırgan olmak üzere Suudi güvenlik görevlisi ve konsolosluk çalışanı toplam 12 kişi ölmüştü. (CİHAN)


 

ÖNCEKİ HABER

U17 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye 2. oldu

SONRAKİ HABER

Kağıthane'de polis aracına silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...