03 Temmuz 2016 20:51

Atatürk Havalimanı'nda 2 IŞİD şüphelisi yakalandı

Ukrayna'dan Atatürk Havalimanı'na, gelen 2 kişiden yapılan GBT'de ve aramada üstlerinden askeri kamuflaj ve termal dürbün çıktı.

Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Uzman ikiplerin, "risk analizi" ve "profil değerlendirmesi" yapmasıyla yakalanan 2 kişin üzerinde 4 termal keskin nişancı dürbünü, 2 pasaport, 3 askeri elbise, 3 Kırgızistan kimlik kartı, 5 doğum belgesi yakalandı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı uzman ekipler, Atatürk Havalimanı'nda, gelen ve giden yolcular üzerinde "risk analizi" ve "profil değerlendirmesi" sonucunda Ukrayna’dan İstanbul’a gelen 2 kişiyi durdurdu. Dış hatlar geliş katında durdurulan hem Kırgız hem Rus pasaportu olan K.V. (25) ile Kırgız pasaportu ve Ukrayna oturumu bulunan F.M.İ'nin, (35) üzerlerinde ve çantalarında, 4 termal keskin nişancı dürbünü, 3 takım askeri kamuflaj, başkalarına ait 2 pasaport, 3 Kırgızistan kimlik kartı ve 5 doğum belgesi ele geçirildi.

IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 2 şüpheli sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerin, IŞİD bünyesine katılarak Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gittikten sonra, çocukları olan çiftlere ya da kadınlara pasaport ve kimlik kartı ayarladığı, dünyaya yeni gelen bebekler için ise doğum belgesi hazırladıkları ileri sürüldü. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Grev, atılan işçiler geri alındığında kazanıldı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'taki saldırıları kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...