04 Temmuz 2016 01:31

Çocuklarımızın geleceği için dayanışma zamanı

Bursa'dan metal işçisi Evrensel'e yazdığı mektupla direnişteki işçileri destek olma çağrısı yaptı.

Paylaş

Metal işçisi
Bursa

Merhaba Evrensel okurları ben Bursa’da metal fabrikasında çalışan bir işçiyim. Biliyorsunuz zor bir dönemdeyiz. İşçi istihdam büroları Meclisten geçti ve yavaş yavaş faaliyet yürütmeye başladı. Gerçi kiralık işçiliği Nestle fabrikasında greve çıkan işçilerde çağrı üzerine çalışmayı gördük.

Diğer yandan kıdem tazminatı güvencesi elimizden alınmaya çalışılıyor. Kıdem tazminatları fona devredildiği zaman işveren istediği gibi çok rahat bir şekilde işimize son verebilir. Çalışma güvencemiz elimizden alınmış olacak. Böyle saldırıların arttığı greve çıkan ve kazanan Nestle işçileri bize moral oldu.

Biliyorsunuz Renault işçilerinin direnişi bir şekilde bastırıldı ama aradan kısa bir süre geçti şimdide Nestle işçilerinin direnişi ortaya çıktı. Ne kadar baskı ve hak gaspları artarsa direnişlerde o kadar artıyor. Bunu bir kez daha gördük.

Bugün mücadeleye çıkan işçilerle dayanışmak ne anlama gelir derseniz; haklarımıza sahip çıkmak, kiralık işçiliğe karşı çıkmak ve kıdem tazminatımıza uzatılan ellere vurmak derim. Çünkü birlikte hareket etmek bütün bu saldırılara karşı birlikte karşı durmak gücümüzü göstermektir.

Bizim gücümüzü gören patronlar bir kez daha düşüneceklerdir. O yüzden dayanışma içinde olmalıyız. Az çok demeden elimizden geleni yapmalıyız. Belki yapacağımız şeyler küçük gelecek bize ama bu küçük şeyler birleşince büyüyecek. Yani damlaya damlaya göl olur sözü gibi. Bizde küçük dayanışmaları biriktirerek büyük bir göl hatta deniz olmak için elimizi taşın altına koymalıyız. Kıdem tazminatımız, kiralık işçilik için ve bütün haklarımız için elimizi taşın altına koyma vaktidir. Bugün bunu yapmazsak yarın belki de çok geç olabilir. Geleceğimizi yok etmelerine izin vermemek, çocuklarımızın geleceği için dayanışma zamanıdır.

ÖNCEKİ HABER

Para lazım deyip mesai aranmak istemiyoruz

SONRAKİ HABER

PCE-ML: İlkelerden vazgeçmek sola kaybettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa