03 Temmuz 2016 15:11

Mevlüt Çavuoğlu: Mısır’la görüşmeye hazırım

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Söylediğim ‘Mısır’la görüşmeye hazırım’ demem yeni bir şey değil. Ama şu bir gerçek ki Mısır, bu şekilde gidemez' dedi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Söylediğim ‘Mısır’la görüşmeye hazırım’ demem aslında yeni bir şey değil. Ama şu bir gerçek ki Mısır, bu şekilde gidemez. Ben tabi ki her zaman bunları muhatabımla görüşebilirim” dedi.  

Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in temmuz ayının sonunda ya da ağustos ayının başında görüşeceğini açıklayan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov’u Antalya’ya davet ettiğini kaydetti. IŞİD’le mücadele konusunda Türkiye’nin, Rusya ile iş birliğine hazır olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bu konuda da Sergey Lavrov’un da söylediği gibi mutabık kaldık” dedi.  İsrail ve Rusya’nın ardından önümüzdeki süreçte Mısır’la ilişkilerin normalleşmenin ne kadar mümkün olduğu sorulan Çavuşoğlu, “Ortadoğu için Arap dünyası için Müslüman dünyası için özellikle de Filistin için katkı sağlayabilecek bir Mısır istiyoruz. Maalesef bugünkü Mısır bu söylediklerimizin hepsinden çok uzak” dedi. Mısır halkını kardeş halk olarak gördüklerini anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Şu andaki rejime karşı tutumumuz böyle olsa da biz Mısır’ı kardeş bir ülke olarak görüyoruz. Kardeş bir ülkenin bu durumda olması bizi de rahatsız ediyor. Benim söylediğim ‘Mısır’la görüşmeye hazırım’ demem aslında yeni bir şey değil. Ama şu bir gerçek ki Mısır, bu şekilde gidemez. Mısır’ın olumlu adımlar atması lazım. Ben tabi ki her zaman bunları muhatabımla görüşebilirim. Bu konuda hiçbir problem yok. Bizim amacımız Mısır’ı cezalandırmak, Mısır’a düşmanlık yapmak değil. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ama yanlış bir şey varsa söylüyoruz.” İsrail’le ilişkilerde normalleşmenin başladığını kaydeden Çavuşoğlu, büyükelçilerin gönderileceğini belirterek, “Birçok ambargoyu kaldırdık. Maalesef içeride bunu siyasi malzeme yapmaya çalışanlar var. Ama Filistin, el Fetih’le, Hamas’la tüm Filistin bu konuda bize destek verdi” ifadelerini kullandı. Mutabakat sağlandıktan sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yaptığı açıklama üzerinden İsrail’le doğalgaz konusunda işbirliği yapmak istediklerini de kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haziran'da 15 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

Kapıkule'de 26 km TIR kuyruğu oluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...