03 Temmuz 2016 13:38

Mecliste bayram molası verildi

Meclis, Ramazan Bayramı nedeniyle tatile girdi. Genel Kurul, bayram tatilinin ardından 12 Temmuz’da saat 15.00’te toplanacak.

Paylaş

Meclis, Ramazan Bayramı nedeniyle tatile girdi. Genel Kurul, bayram tatilinin ardından 12 Temmuz’da saat 15.00’te toplanacak.

Genel Kurul’da Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı ile “varlık barışı” olarak da nitelendirilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşülmesi bekleniyor.

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na göre uluslararası işgücü politikası doğrultusunda, eğitim düzeyi, mesleki deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı, Türkiye’deki faaliyetinin veya yatırımının ülke ekonomisine ve istihdama etkisi ile Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu önerileri ve Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre başvurusu uygun görülen yabancılara “Turkuaz Kart” verilecek.

Genel Kurul’un gündemine gelecek tasarılar arasında İsrail ile yapılan anlaşmaya ilişkin tasarı ile Karadağ’ın Kuzey Atlantik Anlaşmasına Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı da yer alıyor. HDP’nin sokağa çıkma yasağı uygulamasına ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesi de bayramdan sonra Genel Kurul’da görüşülecek. Ayrıca bayramdan sonra yeni bir torba tasarının da Meclise sunulması bekleniyor. (AnkaraANKA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de yeni kabine açıklandı

SONRAKİ HABER

Sabitfikir'in Temmuz sayısı: Edebiyatın iyileştirici gücü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...