03 Temmuz 2016 13:28

Lice’de öldürülen Kocakaya uğurlandı

Lice’de askerler tarafından öldürülen Mehmet Şirin Kocakaya’nın cenazesi, Diyarbakır’da defnedildi.

Paylaş

Lice’de askerler tarafından öldürülen Mehmet Şirin Kocakaya’nın cenazesi, Diyarbakır’da defnedildi. Kocakaya’nın amcası Avni Kocakaya, cenazede yoğun morluk bulunduğu ve herhangi bir kurşun izi olmadığına dikkat çekti. 

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Yalaza köyü Mehlê mezrasındaki yangına müdahale etmeye çalışırken öldürülen Mehmet Şirin Kocakaya’nın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki cenazesi, ailesi tarafından alındı. Saldırı sırasında ailesinden 34 kişinin gözaltına alınması nedeniyle 2 gün gecikmeli alınan cenaze konvoyla Yeniköy Mezarlığı’na getirildi. Cenaze törenine DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da katıldı. Konuşmaların ardından kitle taziyenin kabul edileceği Hevedanlılar Taziyeevi’ne geçti.

Kocakaya’nın amcası Avni Kocakaya, köyü basan askerlerin Mehmet Şirin Kocakaya’ya işkence yaptığını söyledi. Amca Kocakaya, cenazenin gördüğü işkenceden kaynaklı morluklar olduğunu ve herhangi bir kurşun izi bulunmadığını ifade etti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İZENERJİ’de birim birim kıdem çalışması

SONRAKİ HABER

Suriye'de yeni kabine açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...