05 Mayıs 2012 09:21

Malatya Ören’de meralar peşkeş çekildi

Malatya İl Mera Komisyonu’nun aldığı karar gereği, Akçadağ, Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerindeki meralar şirketlere ve tüzel kişiliklere kiraya verildi. Mera yasasının 12. maddesi gereğince ıslah etmek koşulu ile yapılacak hayvansal faaliyetler için meralar ihaleyle 49 yıllığına kiraya verilirken, yasa gereği hayvancılıkla uğraşan halka &

Malatya Ören’de meralar peşkeş çekildi
Paylaş

Meraları ve otlakları kiraya veren Malatya Mera İl Komisyonu, Ören’de küçük ve büyük baş hayvancılığın olmadığını ileri sürerek meraları satışa sundu. Kasabada toplam 5 bine yakın küçük ve büyükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Mustafa Korkmaz, “Meraların atıl durumda olduğunu söylediler. Bu meraları elimizden alıp büyük şirketlere peşkeş çektiler. Meraları kiralayan şirketlerin ne hayvancılıkla ne de tarımla bir ilgisi var. Akçadağ İlçe Tarım Müdürlüğü bilerek köylülerin hayvanlarına küpeleme işlemini yapmadı” diye konuştu.

Belediye Başkanının meralarına sahip çıkmadığını belirten Tacettin Yaşar, meralarına sahip çıkması gereken belediye başkanın tam aksini yaptığını dile getirdi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çalık'ın HES'inde 300 işçi eylemde

SONRAKİ HABER

Söz sırası savunmada: ÖYM'ler kapatılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...