03 Temmuz 2016 11:33

IŞİD bomba yelekleri için ‘Havale bürosu’ kurmuş

IŞİD’in canlı bomba eylemi için kullanılacak yeleklere para temin etmek için Antalya’da 'Havale bürosu' kurduğu ortaya çıktı.

Paylaş

IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Khallit H’nin ifade tutanağında, IŞİD’in canlı bomba eylemi için  kullanılacak yeleklere para temin etmek için Antalya’da “Havale bürosu” kurduğu ortaya çıktı. Antalya’da geçtiğimiz hafta IŞİD üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınarak tutuklanan Khallit H’nin, ifadesine göre  IŞİD, Antalya’da örgüt üyelerine para transferi sağlamak ve örgütün Antalya’daki eylemlerine para tedarik etmek amacıyla “Para transferi ve havale bürosu” kurdu.

Yine ifade tutanağında IŞİD’in “sınır emiri” olduğu belirtilen Ebu Mustafa El Turki kod adlı Mustafa Gök’ün, Kilis ve Antep’te geçişlerin sağlanması için Azzo isimli örgüt üyesini görevlendirdiği, Khallit H’nin de Azzo ile bağlantısının olduğu yer alıyor. Khallit H., ifadesinde söz konusu kişi ile ilişkisini şu şekilde aktarıyor: “Suriye’den geçişleri bu kişi aracılığı ile sağlıyorduk. Bu kişi beni Suriye sınırından illegal yollarla 5 bin lira karşılığında geçiren kişidir.” Tutanaklarda Antalya’da bombalı eylem hazırlığında oldukları sırada 1 Mayıs tarihinde canlı bomba yelekleri ile birlikte yakalandıkları belirtilen İbrahim Khalaf ve Mohamed Naser isimli kişilerin patlamaya hazır canlı bomba yeleklerini Antalya’da yaşayan H.T. isimli şahıstan temin ettikleri belirtiliyor. H.T’ye IŞİD için temin ettiği canlı bomba yeleklerinin ücretinin de IŞİD’in Antalya kasası olduğu belirtilen Meızar Alalı Alkharfan tarafından transfer edildiği belirtiliyor. Bunun yanı sıra emniyet değerlendirmesinde de Meızar Alalı Alkharfan’ın iş yeri için “Antalya Kepez ilçesinde ‘Sarrafi ve havale para gönderilir’ şeklinde Suriye ve Türkiye arasında para transferi ile ilgili havale bürosu kurulduğu, bu ofisler aracılığı ile Türkiye ve DAİŞ üyeleri arasında para transferinin gerçekleştirildiği değerlendirilmiştir” ifadelerine yer veriliyor. (Antalya/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Afgan bayrağını PKK bayrağı sanıp saldırdılar!

SONRAKİ HABER

Ne tedavisi yapılıyor ne ilaçları veriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...