03 Temmuz 2016 10:59

En eski fotoğraf stüdyosu kapandı

Hindistan'ın Kalküta şehrinde 1863’te kurulan ve dünyanın hâlâ faaliyette olan en eski fotoğraf stüdyosu unvanına sahip Bourne & Shepherd kapandı.

Paylaş

Hindistan'ın Kalküta şehrinde 1863’te kurulan ve dünyanın hâlâ faaliyette olan en eski fotoğraf stüdyosu unvanına sahip Bourne & Shepherd kapandı. Stüdyonun geniş arşivine ne olacağı henüz belirsiz

Adını, kurucuları İngiliz Fotoğrafçılar Samuel Bourne ve Charles Shepherd’dan alan Bourne & Shephard fotoğraf stüdyosu 153 yıl boyunca Hindistan’ın yüzlerini ve manzaralarını belgelemesinin ardından kepenklerini indirdi. Hyperallergic’te yer alan habere göre Kalküta’da bulunan stüdyo, son sahibinin 14 senedir süren bir hukuk mücadelesini kaybetmesi üzerine resmi olarak bu ayın başında kapandı. Stüdyodan geriye kalan arşivlere ve içerisinde Gezi Fotoğrafçısı Bourne’un kamerasını da bulunduran eşyalara ne olacağı ise şu an belirsiz. Kalküta Belediyesine göre mimari yapısı dolayısıyla en azından binanın kendisinin korunması ve zaten uzun zamandır binanın bakımını durduran Hindu sigorta şirketi Life Insurance Corporation of India adlı kuruluş tarafından bakımı yapılmalı. Stüdyonun 1964’ten beri sahibi olan Jayant Gandhi’nin Times of India’ya yaptığı açıklamaya göre ise Life Insurance Corporation of India binayı zengin tarihine rağmen muhafaza etmeye niyetli değil. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Madımak Katliamı birçok ilde lanetlendi

SONRAKİ HABER

Afgan bayrağını PKK bayrağı sanıp saldırdılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa