03 Temmuz 2016 10:25

HDP, AKP ve MHP ile bayramlaşmayacak

HDP, resmi bayram ziyaretlerinde AKP ve MHP ile bayramlaşmayacak.

Paylaş

HDP, resmi bayram ziyaretlerinde AKP ve MHP ile bayramlaşmayacak. HDP, sokağa çıkma yasaklarının olduğu ve ablukanın sürdüğü yerleri ziyaret edecek.

DİHA’nın haberine göre HDP heyetlerini Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, MYK üyeleri Filiz Koçali, Alp Altınörs karşılayacak. HDP adına da siyasi partilere Mardin Milletvekili Mithat Sancar, MYK üyeleri Serpil Kemalbay, Sezai Temelli ziyarette bulunacak.

HALKLA BAYRAMLAŞMA

HDP bayramlaşma ziyaretlerinde halk ile bayramlaşmaya ağırlık verecek. Bütün milletvekillerini bayramın ilk gününden başlayarak halkla buluşmak için yerellere konumlandıran HDP, MYK ve PM üyelerini de sorumlu oldukları bölgelere gönderdi. Bayramın ilk günü vekiller, MYK ve PM üyeleri, halkla birlikte mezarlık ziyaretleri gerçekleştirecek ve aynı gün, demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin ailelerine ziyaretler gerçekleştirilecek. İkinci gün HDP'nin bütün il ve ilçe örgütlerinde halkla bayramlaşma etkinlikleri düzenlenecek.

HDP, HDK, DBP eş başkanları için de özgün bir planlama çıkarıldı. Eş başkanlar sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı ve ablukanın olduğu il ve ilçeleri ziyaret edecek. Eş Başkanlar, söz konusu kentlere giremezse, yaşam alanlarını terk etmeyen halkı ziyaret edecek.

KÜRTLER BAYRAMI YAS İLE KARŞILIYORLAR

2013 yılında kurulan HDP, 2014 ve 2015 yıllarında AKP ile bayramlaşırken, ırkçı politikası nedeniyle MHP ile bayramlaşmamıştı. HDP'nin aksine, BDP döneminde özellikle yaşanan çatışma ve ölümler nedeniyle AKP ile kimi bayramlarda ziyaretler yapılmamıştı. Hatta HDP 2011 Kasım ayında yapılan bayramda, yaşanan deprem ve Hakkari’de 9 gerillanın kimyasal saldırı sonucu öldürülmesi üzerine yas ilan ederek, bütün bayramlaşma programlarını iptal etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da sel: Onlarca ölü

SONRAKİ HABER

Madımak Katliamı birçok ilde lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...