03 Temmuz 2016 10:12

Hillary Clinton ifade verdi

Hillary Clinton’ın bakan olduğu dönemdeki e-postaları ile ilgili Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) gönüllü ifade verdiği belirtildi.

Paylaş

ABD eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Hillary Clinton’ın bakan olduğu dönemdeki e-postaları ile ilgili Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) gönüllü ifade verdiği belirtildi.

Kasım ayında gerçekleşecek olan başkanlık seçiminde Donald Trump ile yarışan eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’ın seçim kampanyasına ait e-posta hesabının FBI tarafından izlendiği ortaya çıktı. Hillary Clinton’ın kampanya ekibinden yapılan açıklamada ise FBI’ın başkent Washington’daki merkezinde gönüllü ifade verdiği belirtildi. Sputnik ajansında yer alan habere göre, yaklaşık 3,5 saat sürdüğü belirtilen görüşme hakkında kampanya sözcüsü Nick Merrill “Clinton, bakan olduğu dönemdeki elektronik postaları ile alakalı bu sabah gönüllü olarak ifade verdi” açıklamasında bulundu.

Merill ayrıca, Adalet Bakanlığı’nın yazışmalarında özel e-posta adresi kullanılmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı sonuçlandırılması için Clinton’ın ifade vermekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Soruşturmanın hala devam ettiğine dikkat çeken Merrill, konu ile ilgili daha fazla bilgi veremeyeceğini aktardı.

Hillary Clinton’ın eşi eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın, Adalet Bakanı Loretta Lynch ile hafta başında Arizona eyaletinde bir görüşme yapması ülkede tartışmalara neden olmuştu. Lynch görüşmede, FBI soruşturmasının gündeme gelmediğini açıklamıştı.
FBI, eski dışişleri bakanı Hillary Clinton’ın 2009-2013 yıllarını kapsayan bakanlığı döneminde resmi yazışmaları kendi özel hesabından yaptığı gerekçesiyle Ağustos 2015’te soruşturma başlatmıştı. Clinton ise 55 bin sayfalık e-postalarının dökümünü incelenmek üzere yetkililere teslim etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çorum Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı

SONRAKİ HABER

Pakistan'da sel: Onlarca ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...