03 Temmuz 2016 03:45

Bağdat’a çifte saldırı, 165 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta iki farklı bölgede bombalar patladı. Saldırılarda en az 165 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var

Paylaş

Ramazan Bayramı öncesi Irak’ın başkenti Bağdat’ta iki farklı bölgede dün günün ilk saatlerinde bombalar patladı. Saldırılarda en az 165 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var.

Olay, Cumartesi gece yarısı, kent merkezinde yer alan Kerada mahallesindeki bir restaurant ve alışveriş merkezi yakınında meydana geldi. Bomba yüklü araçla yapılan saldırı sırasında caddenin, iftar sonrası gezintiye çıkanlar nedeniyle kalabalık olduğu bildirildi. Ölenlerin büyük çoğunluğunun çocuklar olduğunu öğrenildi. İkinci saldırı da kentin kuzeyinde yer alan ve ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı bir mahallede yaşandı. IŞİD ise Kerada’daki saldırıyı üstlendi. 

Elindeki bölgeleri kaybetmeye başlayan IŞİD bombalı saldırılarını artırıyor. Bağdat’ta son aylarda düzenlenen çok sayıda bombalı saldırıda yüzlerce insan yaşamını yitirdi. 

MUSUL YAKININDAKİ İKİ KÖY IŞİD’DEN ALINDI

Öte yandan Musul Operasyonlar Komutanlığı, Irak ordusunun şehrin güneyinde düzenlediği operasyonda Hac Ali köyleri bölgesinde iki köyün IŞİD kontrolünden kurtarıldığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya, İtalya'yı penaltılarla geçerek yarı finale yükseldi

SONRAKİ HABER

Beytüşşebap'taki saldırılarda 1 astsubay yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...