02 Temmuz 2016 20:57

Almanya, İtalya'yı penaltılarla geçerek yarı finale yükseldi

Euro 2016'da erken final olarak gösterilen maçta Almanya, İtalya'yı penaltılarda geçerek yarı finale yükseldi.

Paylaş

Euro 2016'da, Fransa'nın Bordeaux şehrindeki Stade de Bordeaux (Matmut Atlantique) Stadyumu'nda oynanan ve Macaristan Futbol Federasyonu'nundan Victor Kassai'nin düdük çaldığı maçta penaltılarda Almanya, İtalya'ya üstünlük sağlarken, Almanya'da Toni Kroos, Julian Draxler, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Jerome Boateng ve Jonas Hector vuruşlarını gol yaptılar. Tomas Müller, Mesut Özil ve Bastian Schweinsteiger ise penaltılarda golü bulamadılar.

İtalya'da ise Lorenzo Insigne, Andrea Barzagli, Emanuele Giaccherini, Marco Parolo ve Mattia de Sciglio penaltı vuruşlarını gol yaptılar. Simone Zaza, Graziano Pelle, Leonardo Bonucci ve Matteo Darmian ise penaltıları kaçırınca Almanya turu geçti. Almanya'nın yarı finaldeki rakibi yarın TSİ 22.00'de oynanacak olan Fransa - İzlanda maçında turu geçen taraf olacak.

GOL DAKİKALARI

65. dakikada Almanya, Mesut Özil'in golüyle maçta 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Bu dakikada sol kanattan gelişen atakda topla taç çizgisinde buluşan Mario Gomez, ceza sahasına hareketlenen Jonas Hector'un önüne topu bıraktı. Jonas Hector, ceza alanı sol tarafında son çizgiye inmeden yerden pasını altıpasın önüne çevirdi. Savunmada Leonardo Bonucci'ye çarpan top Mesut Özil'in önünde kaldı ve Mesut, yakın mesafeden şutunu çekerek topu ağlarla buluşturdu: 1 - 0.

78. dakikada İtalya, Leonardo Bonucci'nin penaltı golüyle maçta 1-1'lik eşitliği yakaladı. Bir dakika öncesinde İtalya penaltı kazandı. Bu dakikada sol kanattan Alessandro Florenzi ortasında topu ceza alanı içerisine doğru gönderdi, o noktada İtalyan oyuncunun kafayla arkaya aşırmak istediği topa Jerome Boateng havada koluyla engel oldu. Hakem Viktor Kassai tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına geçen Leonardo Bonucci sağ ayağıyla sağ köşeye sert vurdu. Kaleci Manuel Neuer doğru köşeyi tahmin etsede müdahalesini yapamadı ve top filelerle buluştu: 1 - 1. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Belediye işçisi kadınlar dört bir yanda direnişte

SONRAKİ HABER

Bağdat’a çifte saldırı, 165 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa