02 Temmuz 2016 09:45

Atık toplama merkezinin kadın işçileri

Beylikdüzü Belediyesinin atık ayrıştırma merkezinde çalışan kadın işçiler her gün tonlarca çöpü ayrıştırıyor.

Paylaş

Beylikdüzü Belediyesinin atık ayrıştırma merkezinde çalışan kadın işçiler her gün tonlarca çöpü ayrıştırıyor. Kadın işçiler, en çok hastane atıklarını ayrıştırırken zorlandıklarını söylüyor.

Atık ayrıştırma merkezinde çalışan 40’ın üzerinde işçinin 12’si kadın. 34 yaşındaki Neriman Ağlar, 3 çocuğu olduğunu belirterek, “Önümüzdeki banttan akıp giden çöplerden kimimiz karton, kimimiz PET şişeleri, kimimiz plastik veya cam şişeleri alıyor. Ben bu işi çocukluğumdan beri yapıyorum. İşin içindeyim. Çok fazla yemek artığı geliyor. Zorlanıyoruz o zaman. Yemek artıkları her şeye bulaşıyor. Zorlandığımız çöpler, hastane artıkları. İçinde birçok iğne var. Bize iğne batmışlığı var. Dikkatli olmaya çalışıyoruz” dedi.
Beylikdüzü Belediyesindeki ayrıştırma tesisine günde getirilen 30 tona yakın çöpten yüzde 35’inin çöp olarak ayrılıp bertaraf edildiği, atık kağıt, karton, plastik, cam ve PET şişeler gibi atıklardan oluşan yüzde 65’lik bölümün ise, çöplerin arasından alınarak geri dönüşüm tesislerine verildiği öğrenildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Başka bir halı saha mümkün mü?

SONRAKİ HABER

‘Bu hayat benim’ diyememek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...