02 Temmuz 2016 09:19

HDP: 23 yıl önceki utanç bitmedi

HDP 'Tekçi toplum anlayışının takipçilerinin, devlet gücünü de arkalarına alarak Sivas’ta 35 kişiyi ateşe verdiği bu katliamı unutmuyoruz' dedi.

Paylaş

Madımak Katliamı’nın 23. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayınlayan HDP “Tekçi toplum anlayışının savunucu ve takipçilerinin, devlet gücünü de arkalarına alarak Sivas’ta 35 kişiyi ateşe verdiği bu katliamı unutmuyoruz” dedi.

Aradan geçen 23 yıla rağmen katliamın tam olarak aydınlatılmadığına vurgu yapılan açıklamada “O gün Sivas’ta yaşananlar farklı halkların, inançların, kültürlerin beşiği olan Anadolu ve Mezopotamya topraklarında görülen ve dinmeyen acılardan sadece birisidir. Dersim, Koçgiri, Malatya, Ortaca, Maraş, Çorum, Gazi Katliamları da aynı zihniyetin sonuçlarıdır. Bu katliamlar, devletin Kürt halkına ve Alevi toplumuna geleneksel bakışından, inkar ve asimilasyon politikalarından ayrı düşünülemez. AKP hükümetleri de, Alevi toplumunun eşit yurttaşlık taleplerini karşılamak bir yana, ayrımcılığı, hakareti ve adaletsizliği artırmıştır. Diyanet İşleri Başkanı, ‘Cemevleri kırmızı çizgimizdir’ deme cüretini göstermiştir. Biliyoruz ki, bu katliamlarla ve ‘tekçi’ anlayışla yüzleşme gerçekleşmedikçe, açılmış yaralar kapanmayacak, halkın acılarına ve yasına içten saygı duyulmayacaktır. Hesap sormanın ve yüzleşmenin yolu, ortak bir demokrasi ve özgürlük programıyla mücadeleyi büyütmekten geçiyor” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Madımak Katliamı'nda hayatını kaybeden Behçet Aysan anıldı

SONRAKİ HABER

Tacizi pembe vagonla mı aklayacaksınız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...