02 Temmuz 2016 03:58

Bangladeş'te IŞİD'in baskın düzenlediği kafede 20 kişi öldü

Bangladeş hükümeti, başkent Dakka'da IŞİD'in bir kafeye düzenlediği baskında 20 rehinenin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Paylaş

Bangladeş’in başkenti Dakka’daki diplomatik bölgede IŞİD bir kafeye baskın düzenledi. Saldırı sonucu 20 rehine öldürüldü. Bangladeş ordusunda yapılan açıklamada ise 20 rehinenin vahşi şekilde öldürüldüğü duyuruldu. Kafenin, Bangladeş’te yaşayan yabancılar, diplomatlar ve orta sınıf aileler için popüler bir mekan olduğu belirtilmişti.

Bangladeş’te 2013 yılından bu yana cihatçı gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırılarda artış yaşanıyor. Ülkede 2013’ten bu yana 20’den fazla ateist yazar, dini azınlık mensubu, siyasi eylemci ve yabancı yardım kuruluşu görevlisi öldürüldü.

AMAQ: SALDIRIYI IŞİD GERÇEKLEŞTİRDİ 

Bangladeş’in başkenti Dakar’da büyükelçilik binalarının bulunduğu bölgedeki Holey Artisan Bakery isimli kafeye silahlı ve el bombalı saldırı düzenlendi.  Rehine krizi devam ederken IŞİD’in haber ajansı olarak bilinen Amaq, saldırıyı örgütün gerçekleştirdiğini belirtti. Amaq ayrıca, rehin alınan kişilerden 24’ünün öldürüldüğünü, 40’ının da yaralandığını öne sürdü.
Saldırıdan kaçan kafe çalışanı Sumon Reza Jamuna TV kanalına, saldırganların ‘Allahu Ekber’ diye bağırdığını söyledi.
Rehine krizinin 12. saatinde başlayan operasyonun sona ermesinin ardından yapılan ilk açıklamada altı saldırganın öldürüldüğü, 13 rehinenin de kurtarıldığı belirtildi. Açıklamayı yapan Özel Kuvvetler’den Albay Tuhin Muhammed Masu, “Yaklaşık 35 kişi rehin alındı. Bunlardan 20 kadarı yabancı. Kurtarılan rehineler arasında bir Japon ve iki Sri Lankalı bulunuyor. Japon rehine, yaralandığı için hastanede tedavi altına alındı” dedi.

BEYAZ SARAY’DA SALDIRI BRİFİNGİ

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise elçilikte çalışan herkesin güvende olduğu ifade edildi. Bakanlık Sözcüsü John Kirby, saldırıyı kimin düzenlediğiyle ilgili konuşmak için erken olduğunu söyledi. Bu arada Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Obama’nın saldırıyla ilgili brifing aldığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

Ülkede 2013'ten bu yana 20'den fazla ateist yazar, dini azınlık mensubu, siyasi eylemci ve yabancı yardım kuruluşu görevlisi öldürüldü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

12. Hormonlu Domates Ödülleri haberlerine erişim engellendi

SONRAKİ HABER

23 yıldır sönmeyen ateş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...