01 Temmuz 2016 17:42

Ayvalık'ta eğitim uçağı düştü: 2 kişi öldü

Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağı, Balıkesir'in Sarımsaklı mevkiinde toprak zeminli piste düştü. Uçakta bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde bu akşam saatlerinde havalanan eğitim uçağı inişe geçtiği sırada düştü, uçaktaki öğretmen pilot ile öğrencisi yaşamını yitirdi.

Türk Hava Kurumu Ayvalık Şube Başkanı 60 yaşındaki Mustafa Doğrular, yanında İzmirli işadamı 48 yaşındaki Nuri Balsarı ile birlikte bu akşam saatlerinde Ayvalık Sportif Havacılık Kulübü'ne ait TC-ABY kuyruk işaretli eğitim uçağı ile Sarımsaklı mevkiindeki Türk Hava Kurumu'na ait pistten havalandı. Bir süre uçan pilotlar, saat 19.30 sıralarında piste inişe geçti. Henüz bilinmeyen nedenle pilotların kontrolünden çıkan uçak, piste metreler kala toprak zemine düştü.

Parçalanan uçakta, eğitimen pilot olan Türk Hava Kurumu Ayvalık Şube Başkanı Mustafa Doğrular ile yanındaki işadamı Nuri Balsarı hayatını kaybetti.

Kaza sonrası olay yerine sevk edilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, kontrol amaçlı uçağa köpük sıktı.

Mustafa Doğrular ile Nuri Balsarı'nın cesetleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ayvalık Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Uçağın düşüş nedeninin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bombaların ismi belli oldu

SONRAKİ HABER

Nesin: Bu davalar bizi açmıyor daha ciddilerini göndersinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...