01 Temmuz 2016 13:05

BES üyelerinin meslekten men edilmeleri protesto edildi

Adıyaman BES Temsilciliği ve Emek ve Demokrasi Platformu, üyelerinin meslekten men edilmesini protesto etti.

Paylaş

KESK’in 29 Aralık’ta gerçekleştirdiği greve katıldıklarından dolayı Adıyaman BES eski temsilcisi Mahmut Torun ve BES Üyesi Cafer Özçalkap’ın meslekten men edilmeleri Adıyaman BES Temsilciliği ve Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi.

Adıyaman Demokrasi Parkında gerçekleştirilen basın açıklamasında sık sık ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’ sloganları atıldı.

Eylemde konuşan BES Adıyaman Temsilcisi Şahin Binicier, Adıyaman Valiliği tarafından Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Torun ve Özçalkap hakkında yürütülen adli ve idari soruşturma sürecinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulunun 24 Haziran 2016 tarihi itibariyle arkadaşları hakkında memuriyetten men cezası verdiğini belirtti. Karara tepki gösteren Binicier, “Kurulda, üyelerimiz hakkında yargı sürecinin devam ettiği ve haklarında ki suçlamaların kesinleşmediği itirazına karşılık ‘Savcının iddianamesine inanmayacağız da neye inanacağız’ diyebilen kestirmeci anlayış bir yandan da kamudaki yönetici profilinin düzeyini ortaya koymaktadır” dedi. Mücadele tarihinde hiçbir siyasi partiye biat etmedikleri gibi AKP/Saray rejimine de biat etmeyeceklerini söyleyen Binicier, “BES olarak arkadaşlarımızın her düzeyde yanlarında olacağımızı fiili, meşru ve hukuki zeminde örgütsel dayanışma ve mücadeleyi yükselteceğimizin siyasi iktidar tarafından iyi bilinmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyor, üyelerimiz Mahmut Torun ve Cafer Özçalkap’ın işe iade edilmesini talep ediyoruz” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Ucube inşaatlar yaptık, o yüzden kentsel dönüşüm diyoruz'

SONRAKİ HABER

Hayatın Sesi ile dayanışma büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa