01 Temmuz 2016 12:17

AABF: Sivas Katliamı bütün boyutlarıyla aydınlatılsın

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu (AABF) Sivas Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Paylaş

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu (AABF) Sivas Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yaşanan vahim olay, sadece Alevilerin değil toplumun bütün kesimlerinin vicdanında kara bir leke olarak yerini korumaktadır” denildi. 

AABF Genel Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu tarafından yapılan açıklamada, “Acımız hâlâ çok büyük ve tazedir. Vicdanları rahatlatan ve akılları tatmin eden bir hukuku sürecin bu güne kadar yaşanmaması ve dolayısıyla olayın arka planının aydınlatılmaması hem acı vericidir, hem de bu tür menfur eylem peşinde olanları cesaretlendirici nitelik taşımaktadır” denildi. 

Aleviliğin ‘önce insan’ diyen; ‘72 millete aynı gözle bakmayı’ öğreten; ‘yüzlerce kez zulme uğrasan da bir kere bile zalim olma’ öğüdünü veren bir inanç olduğunu söyleyen Hortoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu bakımdan Alevi toplumu kin ve şiddetten uzak durmuş, barış ve esenliği merkeze almış, Sünni toplumla da olumlu ilişkiler içinde buluna gelmiştir. Diğer taraftan, Alevilik hak ve adalete bağlılığın bir gereği olarak haksızlığın her çeşidine karşı çıkmış, zulmün ve zalimlerin yanında yer almamış, hak aramayı da kutsal saymıştır. Alevilik bugün de tarihsel kimliğine uygun olarak aynı yerde durmakta, bugün de toplumda muhabbet ve dostluk bağlarının daha da güçlenmesini istemektedir. Ancak 21 yıldır ateşi hâlâ sönmemiş ve karanlık kalan 2 Temmuz ve benzeri cinayetlerin bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılması beklentisini de bir kez daha yinelemektedir” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Nesin de tahliye edildi

SONRAKİ HABER

'Ucube inşaatlar yaptık, o yüzden kentsel dönüşüm diyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...