05 Mayıs 2012 07:48

Diyarbakır’da ekonomi sempozyumu başladı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan ‘Demokratik Özerklikte Ekonomi’ sempozyumu Diyarbakır’da başladı. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen sempozyumda yapılacak olan oturumlarda özerklik, iktisat, yerel yönetimler, devlet, yeni bir toplum inşa

Diyarbakır’da ekonomi sempozyumu başladı
Paylaş

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, demokratik özerklik projesinin radikal bir demokrasi projesi olduğunu ifade etti. Son dönemdeki gelişmeleri değerlendiren Tuğluk, Kürt sorununun temelinde kimliğin inkar edilmesiyle birlikte Kürt halkının statüsüz bırakılması olduğunu söyledi. Demokratik Özerklik Projesini Kürt sorununun çözümü için ortaya koydukları gerçekçi bir çözüm önerisi olduğunu belirten Tuğluk, “Buradan kamuoyuna net bir şekilde söylemek istiyorum, bu proje ülkeyi bölme projesi değildir. Bilakis birlikte yaşamı esas alan bir çözüm modelidir” dedi. Yaşamın her alanındaki ilişkilerin demokratik bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Tuğluk, “Demokratik özerklik toplumsal gerçekliğin ekonomi olarak tanımlanmış alanında da radikal bir demokratik dönüşüm programı öngörüyor. Zira toplumdaki sınıfsal eşitsizlikleri, sömürüyü, eşitsiz mülkiyet, üretim ve mübadele ilişkilerini gündemine almayan antikapitalist bir projenin başarılı olamayacağını savunuyoruz” dedi. Kapitalizmin işçi sınıfı ve emekçiler üzerinde kurduğu muazzam sömürünün görmezden gelinemeyeceğini belirten Tuğluk, demokratik özerklikte toplumu sermaye tekelleri ve piyasanın kıskacından kurtarmanın yollarının bulunması gerektiğini söyledi.

Tuğluk’un ardından sempozyum Prof. Dr. Metin Özuğurlu ve Prof. Dr. Fuat Ercan’ın konuşmacı olarak katıldığı oturumla devam ediyor. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İçerdekiler kadar dışarıdakiler de tutsak

SONRAKİ HABER

Halit Çelenk öğretmeye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...