01 Temmuz 2016 12:07

Katliamların hesabını soran Halkevleri üyelerine gözaltı

İçişleri Bakanlığı ile Çankaya Köşkü önünde istifa talebinde bulunan 6 Halkevleri üyesi ve sendika.org muhabiri Dilara Dembaş gözaltına alındı

Paylaş

İçişleri Bakanlığı ile Başbakanlık Çankaya Köşkü önünde eylem gerçekleştirerek, istifa talebinde bulunan 6 Halkevleri üyesi ve sendika.org muhabiri Dilara Dembaş gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı önünde "Memlekette 12 katliam oldu, yüzlerce kişi öldü, kimse istifa etmedi. Bu katliamın sorumlusu sizsiniz. Ne zaman istifa edeceksiniz?" sorusunu sorarak, Atatürk Havaalanında yaşanan katliamı kınayan 3 Halkevi üyesi, darp edilerek gözaltına alındı. 

Yapılan eyleme müdahale eden polis önce kimlik kontrolü yaptı daha sonra eylemcileri darp ederek gözaltına aldı. Bu esnada haber takibi yapan sedika.org muhabiri Dilara Dembaş'ta gözaltına alındı. 

Başbakanlık Köşkü önünde de eş zamanlı eylem yapan Halkevleri üyeleri, polisin saldırısına uğradı. Önce başbakanlık korumalarının saldırısına uğrayan halkevleri üyeleri, daha sonra da polis tarafından yerde sürüklenerek Çankaya Köşkü karşısında bulunan parka getirildi. 3 kişi de burada gözaltına alındı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

'10 Ekim iddianamesi yeniden hazırlansın'

SONRAKİ HABER

Ahmet Nesin de tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...