01 Temmuz 2016 11:27

Dostcam işçileri: Mücadelemiz sürecek

DİSK/Cam Keramik-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Dostcam işçileri direnişlerinin 92. gününde fabrika önündeki bekleyişlerini bitirdi

Paylaş

Ağır çalışma koşullarına karşı DİSK/Cam Keramik-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Dostcam işçileri direnişlerinin 92. gününde fabrika önündeki bekleyişlerini bitirdi. Direnişin bittiğini ama mücadeleyi her alanda yürüteceklerini dile getiren işçilerin mahkeme süreci dün başladı. 

Karşıyaka Çarşı girişinde toplanan işçiler, sloganlarla iş mahkemelerinin bulunduğu Vakıf İş Hanı’na yürüdü. Burada işçiler adına açıklama yapan Cam Keramik-İş Genel Sekreteri Ergin Ay, 8-10 yıldır asgari ücret düzeyinde bir ücretle hiçbir sosyal hakkı olmadan çalıştırılan Dostcam işçilerinin sendikalı olmak isteklerinin işten atmayla karşılık bulduğunu ifade etti. Ay, “İş mahkemelerinin davalara yetişemediğini bu nedenle arabuluculuk diye bir sistem getireceklerini söylüyorlar. Biz arabulucu değil hakkımızı istiyoruz. Haksız işten atmaların yasaklanmasını, patronlara ağır yaptırımlar getirilmesini istiyoruz. Kölelik yasası dediğimiz kiralık işçiliğin, taşeron işçiliğin yasaklanmasını, işçiden yana emekten yana yasal düzenlemeler istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımıza dokunulmasın istiyoruz” dedi. 

Dostcam İşçisi Süleyman İssi de, 1 Nisan’dan bu yana her gün sendikalı bir şekilde işe geri dönme talebi ile fabrika önünde gerçekleştirdikleri direnişte kendileri ile dayanışma içinde olan herkese teşekkür etti. İssi, “Patronlar servetlerine güvenerek işçilerin yaşamlarını zindan ediyor. İşine, ekmeğine sahip çıkıp sendikalı olmak istediğinde işten atıyor. Biz işçiler ne pahasına olursa olsun işimize ekmeğimize sahip çıkarak sendikalı olmak için birleşelim. 1 Temmuz itibarıyla Dostcam önündeki bekleyişimizi bitiriyoruz. Bundan sonra da mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz, davamıza sahip çıkacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buğday üreticisini zor günler bekliyor

SONRAKİ HABER

Dünya emekçilerinden Türkiye'ye başsağlığı mesajları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...