01 Temmuz 2016 09:58

Ihlamur Parkı imara mı açıldı?

Beşiktaş’ta Ihlamur Parkı’na betonlarla paneller konuldu, bugün de giriş kısmı kapatıldı. Mahalle halkı dün akşam ‘Parkıma Dokunma’ eylemi yaptı.

Paylaş

Beşiktaş’ta bulunan Ihlamur Parkı’na betonlarla paneller konuldu, bugün de giriş kısmı kapatıldı. Birinci derece sit alanı olan Ihlamur Parkı’nda anıt ağaçlar ve II. Mahmut döneminden kalma üç nişangah bulunuyor. 

Beşiktaş’taki Toprak Holding ve Barış Parkı arasında kalan, yeşil alan olarak halkın kullanımına açık parkta dün akşam mahalle halkı tarafından ‘Parkıma Dokunma’ eylemi yapıldı. Konuyla ilgili görüştüğümüz mahalle halkı, Ihlamur Parkı Dayanışması  parkın korunması için seslerinin duyulmasını ve parktaki panellerin kaldırılmasını istiyor. 

Geçtiğimiz haftadan beri inşaat halinde olan parkta paneller kurulurken içeriye de beton döküldü. Geçtiğimiz haftadan beri levhalarla çevrilen Ihlamur Parkı, imara açılması ve yeşil alanın yok edilmesi endişesiyle mahalle halkının gündeminde. Sahibinin Seba İnşaat olduğu iddia edilen parkta yaşananlara karşı mahalle halkı Ihlamur Parkı Dayanışması olarak biraraya geldi. Mahalleli, parkın birinci derece sit alanı olduğu için tek bir çivi bile çakılamayacağını, özel mülk olsa dahi hiç birşey yapılamayacağını belirtti. Mahalleleriler, şirketin beton panellerle “Biz burada bir şey yapacağız, buna hazırlıklı olun” mesajı verdiğini söylüyor. 

Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne anıt ağaçlar ve nişangahların zarar görmesi endişesiyle dilekçe veren mahalleliler, parka tek bir çivi bile çakılmaması gerektiğini belirtiyor. (İstanbul/EVRENSEL)

(Fotoğraf: Ihlamur Parkı Dayanışması sayfasından alındı) 

ÖNCEKİ HABER

Nestle’de grev dayanışmayla sürüyor

SONRAKİ HABER

Camide 'Üzerimde bomba var' diyen şahıs cemaatten dayak yedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa