01 Temmuz 2016 09:29

Kadınlar boşanma komisyonu raporunu tartıştı

Batıkentli kadınlar, TBMM Boşanma Komisyonu Raporu'nu tartışmak üzere bir araya geldi.

Paylaş

Batıkentli kadınlar, TBMM Boşanma Komisyonu Raporu'nu tartışmak üzere bir araya geldi. Kadınlar,  “Bu kaos dolu rapora boyun eğmeyeceğiz”dedi.

Ankara'nın Ergazi mahallesindeki bir araya gelen kadınlar, mahalle muhtarı Emine Yıldız'ın da katıldığı etkinlikte Boşanma Komisyonu Raporu'nu tartıştılar. Kadınların buluşmasına Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) MYK üyesi Aylin Akçay da yaptığı bir sunumla katkıda bulundu. Akçay, “Yasa tam anlamıyla kadını erkek şiddetine mahkum ediyor. İstismarcısıyla evlendirilen çocuk 5 yıl boyunca sorunsuz evlilik yaşarsa, istismarda bulunan kişiye ceza verilmeyecek. Boşanmak isteyen ve kazancı olmayan kadınlar, kusurlu tarafın ispat edimesi ve hak kazanması gerekiyor. Aile danışmanlığı oluşturulup imamların eline bırakılması ise kadınları dini yönden baskılayıp eve hapsetmeyi amaçlıyor”dedi.

Öngörülen yasayı tartışan Ergazili kadınlar, kaos dolu rapora boyun eğmeyeceklerini ifade ettiler. Kadınlar, “Birleşerek erkek şiddetine ve AKP'nin politikalarına nasıl karşı dururuzu tartışmalıyız, ortak bir yol izlemeliyiz” diyerek farklı mahallelerde de daha geniş etkinlikler yapma kararı aldı.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avusturya’da cumhurbaşkanlığı seçimleri iptal edildi

SONRAKİ HABER

Şirket ve bakanlığa rağmen Istranca'da RES'e izin yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa