01 Temmuz 2016 07:20

Barışgül: Özgür Gündem halkların yüz akıdır

Özgür Gündem Gazetesi'yle dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasında nöbeti Armağan Barışgül devraldı.

Paylaş

Baskı ve soruşturmaların hedefinde olan Özgür Gündem Gazetesi'yle dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasını bugün gazeteci Armağan Barışgül devraldı. Gazete çalışanları ile haber toplantısına katılan Barışgül, haberlere ilişkin öneri ve eleştirilerde bulundu. AKP iktidarı ve Saray'ın bir bütün olarak emekçilere ve ezilenlere karşı iktidarını sürdürmek için ellerinden gelen her baskıyı yaptığını hatırlatan Barışgül, "Bu baskılar sadece bugün değil cumhuriyetin kuruluşunda Musa Suphi'lerin katledilmesi ile başladı. Bu katliam ile gelen bir katliamlar zinciri var. Bu zincir ancak ezilenlerin sömürülenlerin birliği ile kırılabilir" dedi. 

'DEMOKRASİ CEPHESİ ÖRÜLMELİ' 

Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile işçi sınıfının savaşsız sömürüsüz bir dünya mücadelesinin birleşmesi ile başarıların elde edilebileceğini dile getiren Barışgül, şöyle devam etti: "Türkiye'de yakın zamanda dört koldan direnişler başladı. İşte Gezi direnişi, Kobanê direnişi, metal fırtınası ve işçi sınıfının verdiği mücadeleler. Bunlar farklı kollardan gelen büyük direnişlerdir, ancak bazıları geçici oldu. Nedeni ise bir birliğinin olmamasıdır. İşçiler ve diğer halklar arasında bir demokrasi cephesi örülürse, ortak noktalar etrafında bu mücadele yükselirse, AKP ve burjuvazi ye karşı başarılı bir mücadele verilerek, demokratik bir dünyaya oluşturabiliriz." 

DAYANIŞMAYA DEVAM 

"Gerçekler karanlıkta kalmayacak" sloganıyla yolla çıkan Özgür Gündem gazetesinin birçok bedel verdiğini anımsatan Barışgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özgür Gündem gazetesi Türkiye'nin, Kürt halkının, Türkiye emekçilerinin yüz akıdır. Özgür Gündem sömürüsüz bir dünya dediğimiz demokratik Türkiye, özgür Kürdistan dediğimiz yolda, yol aydınlatıcıdır. Özgür Gündem onca baskılara rağmen yılmadı. Onun için dayanışmaya devam edeceğim. Savaşsız sömürüsüz bir dünya için buradayım ve burada olmaya devam edeceğim." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kamuran Yüksek’e 15 yıla kadar hapis istemi

SONRAKİ HABER

Antep’te orman yangınlarına tepki gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...