30 Haziran 2016 20:54

Euro 2016'da Portekiz penaltılarla ilk yarı finalist oldu

Euro 2016 Çeyrek Final maçında Portekiz, 90 dakikası ve uzatmaları 1-1 biten maçta Polonya'yı penaltılarla 5 - 3 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Paylaş

Euro 2016 Fransa çeyrek final ilk maçında Polonya ile Portekiz karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta turu geçen takımı seri penaltılar belirledi.

Marsilya'daki Velodrome Stadı'nda oynanan ve Almanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Felix Brych'nin düdük çaldığı maçta Polonya, 2. dakikada Robert Lewandowski'nin golüyle 1-0 öne geçti. Portekiz ise 33. dakikada Renato Sanches'in golüyle skoru 1-1'e getirdi. 

Mücadelede normal süre ve 30 dakikalık uzatma dakikaları 1-1 sona erdi. Seri penaltılarda ise Portekiz 5'te 5 yaparken, Polonya 4. penaltıda Jakub Blaszczykowski topu kaleciye nişanlayınca geriye düştü ve Ricardo Quaresma son vuruşu gol yapınca Portekiz adını yarı finale yazdırdı. Polonya'nın ise 5. penaltıyı kullanmasına gerek kalmadı.

Portekiz'de penaltı vuruşlarında Cristiano Ronaldo, Renato Sanches, Joao Moutinho, Luis Nani ve Ricardo Quaresma topu ağlara gönderirken, Polonya'da da Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik ve Kamil Glik vuruşlarını gol yaparken, 4. penaltıda topun başına gelen Jakub Blaszczykowski'nin vuruşunda topu kaleci Rui Patricio çeldi. Portekiz 5'te 5 yaptığı için Polonya'nın 5. penaltıyı kullanmasına gerek kalmadı.

Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada Portekiz, penaltılar sonucunda Polonya'ya 6-4 üstünlük sağladı ve adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu. Portekiz'in yarı finaldeki rakibi yarın oynanacak olan Galler - Belçika eşleşmesinde turu geçen takım olacak.

Bu arada Portekiz'de William Carvalho sarı kart cezası sınırında bulunuyordu. Karşılaşmanın 90+2. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve yarı final maçında takımdaki yerini alamayacak.

EN ERKEN 2. GOL

Polonya'yı daha maçın başında öne geçiren golü atan Lewandowski, 1 dakika 40 saniye ile Avrupa Şampiyonaları tarihinin en erken 2. golünü kaydetti.

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU YAPILDI

Bu arada mücadele öncesinde İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Tribünleri dolduran binlerce taraftar, saygı duruşu sırasında alkışlarla protesto etti.

SAHAYA TARAFTAR GİRDİ

Öte yandan karşılaşmanın 110. dakikasında bir taraftar sahaya girdi. Cristiano Ronaldo'ya doğru koşan taraftarı güvenlik görevlileri etkisiz hale getirerek saha dışına götürdü. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

‘İşçi alınmasını beklerken özelleştirmeyle karşılaştık’

SONRAKİ HABER

İşyeri hekim  ve uzmanı var,  iş güvencesi yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...