30 Haziran 2016 17:25

Malatya Akçadağ Sulama Birliği hakkında suç duyurusu

Malatya Akçadağ Sulama Birliği’nde yapılacak olan delege seçimleri öncesi üyeler mevcut başkan tarafından oy hakkından mahrum edildiklerini söyledi.

Paylaş

Malatya Akçadağ Sulama Birliği’nde bu yıl yapılacak olan delege seçimleri öncesi bazı üyeler mevcut başkan Ali Kaygusuz tarafından ‘tapuları güncel değil’ gerekçesi ile oy kullanma hakkından mahrum edildiklerini belirterek söz konusu duruma tepki gösterdi. 

Dört yılda bir yapılan delege seçimleri bu yıl 25 Eylül’de Akçadağ’da gerçekleştirilecek.

Birliğe üye çiftçilerin iddiasına göre mevcut başkan Ali Kaygusuz birlik seçimleri için mahallelerde kendisine oy vermeyeceği kanaati taşıdığı yüzlerce üyeyi ‘tapularını güncellemediler’ gerekçesi ile haber vermeden seçmen listesinden çıkararak seçme ve seçilme haklarını tek taraflı olarak iptal etti. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Akçadağ Sulama Birliği üyesi Mehmet Yener, “‘Ben birlik kurulduğu günden beri buraya üyeyim. Birliğe herhangi bir borcum bulunmamaktadır, aynı bölgede kardeşimle birlikte işlettiğimiz bahçemiz olmasına rağmen ikimizin de seçmen listesinde ismimizin silinmiş olduğunu gördüm ve buna bir anlam veremedim. Sulama yaptığımız sürece su parasının bizden tahsil edilmesine rağmen listeden neden çıkarıldığımızı anlayamıyorum” dedi.

SAVCILIĞA BAŞVURU YAPILDI

Bir önceki seçimlerde üyelik kaydının mevcut olduğunu ve oy kullandığını söyleyen fakat bu yıl yapılacak olan seçimlerde seçmen listesinde isminin bulunamadığını söyleyen Ören mahallesinde çiftçilik yapan Orhan Demirel ise, “Babam ile aynı sınırda adımıza kayıtlı tapularla bahçelerimiz olmasına rağmen babamın isminin listede olup benim ismimin olmaması düşündürücüdür. Ben bu ülkede yaşayan ve birliğe üye bir vatandaş olarak herkes gibi seçme ve seçilme hakkına sahibim, bu hakkımın elimden alınmış olması kabul edebileceğim bir durum değildir. Bu nedenlerle Akçadağ Cumhuriyet Savcılığı’na giderek bu haklarımın güvence altına alınmasını talep ettim” dedi.

Kayıt güncelleme konusuyla ilgili konuşan mevcut Birlik Delegesi Kamuran Yener ise,  “Kayıt güncellemeleri birliğin asli görevi olmasına rağmen, hangi akılla ve hangi gerekçeyle bu dönem bu görev çiftçilere havale edildi, bu anlaşılır bir durum değildir. Bu konu Birlikler Yasası’nda ve Birlik tüzüğünde belirtilmiştir. Kaldı ki çiftçilerin kayıtlarını güncellemeleri hususu da çiftçilere yeteri kadar duyurulmamıştır” şeklinde konuştu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ LİSTELERDE

2012 birlik seçimlerinde Ören Mahallesinde kayıtlı üyelerden yaklaşık 90 üyenin bu yıl yapılacak olan seçmen listesinde kaydının olmamasına rağmen yıllar önce yaşamını yitiren bazı vatandaşların listede isimlerinin olması ise yaşanan garipliklerin bir başkası olarak ifade edildi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beton santralinde kum altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da 50 milyonluk zarar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...