30 Haziran 2016 14:54

Onat Kutlar’ın ismi tiyatro salonundan silindi mi?

Onat Kutlar’ın Gaziantep Devlet Tiyatrosunun salonunda yer alan isminin AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından sessizce silindiği iddia edildi.

Paylaş

İnanç Yıldız
Antep

Türkiye’de önemli yazarlar içinde gösterilen Onat Kutlar’ın Gaziantep Devlet Tiyatrosunun salonunda yer alan isminin AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sessizce silindiği iddia edildi. 

Gaziantep Devlet Tiyatrosunun geçtiğimiz yıl tiyatro sezonun ortasında restorasyon çalışmalarına alınmasından sonra tiyatro gösterileri yapılan antlaşmayla Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılmaya başlandı. Restorasyon çalışmalarının aylardır bittiği Devlet Tiyatrosu binasında tiyatro gösterileri dışında başta belediyenin çeşitli etkinlikleri olmak üzere organizasyonlar yapılıyor. Bu süre zarfı içinde Devlet Tiyatrosun da etkinlik yapılan salonun “Onat Kutlar” olan ismi aylardır yapılan etkinliklerde  “Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu” olarak geçti. 

HEM BİLGİLERİ YOK, HEM DE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK DİYORLAR!

Yaşanan bu durumu Gaziantep CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı olarak sordu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aslan imzasıyla gönderilen yanıtta, "İsim değişikliği konusunda herhangi bir çalışma söz konusu değildir" denildi. Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nden ise cevap veren kişilerin konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. Bu konuda kimin bilgisi olur diye ısrar edince notumuzu alıp gazetemize geri dönerek cevap vereceklerini söylediler ancak iki gün oldu halen konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Odatv’nin ulaştığı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aslan’ın makamından olayla ilgili yalnızca, “gerekli üst yazı gönderildi, onun haricinde bir açıklama yapılmayacak” bilgisi aktarıldı. Görenlerin tepkisine neden olan söz konusu durumla ilgili belediyeden henüz tatmin edici bir açıklama yapılmış değil. 

İSİM YAPILAN ETKİNLİKLERDE DEĞİŞMİŞ GÖZÜKÜYOR

Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresinde söz konusu salonda yapılan etkinliklerin ismi “Büyükşehir Belediye Konferans Salonu” olarak geçiyor. Yine salonda yapılan etkinliklerin yeri bölümü belediye tarafından hazırlanan davetiyelerde “Onat Kutlar Salonun” ismi “Büyükşehir Belediye Konferans Salonu” olarak yer alıyor. 
 

ÖNCEKİ HABER

Geniş bir demokrasi cephesine ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

Sorumlular basını susturmak yerine hesap versin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa