30 Haziran 2016 12:25

Antalya’da velilerden öğretmen sürgününü protesto

Katıldığı eylemler gerekçesiyle Kayseri’ye sürgün edilen Antalya Eğitim-Sen üyesi Kadim Doğan'ın gitmemesi için veliler ve öğrenciler eylem yaptı

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

Antalya Eğitim-Sen üyesi Kadim Doğan, katıldığı eylem ve basın açıklamaları gerekçe gösterilerek açılan soruşturma sonucu, Kayseri’ye sürgün edildi.

Kadim Doğan’ın, Kayseri’ye sürgün edilmesi, görev yaptığı Murat paşa İlçesi, Altınova Ruhi Sunar İlkokulu önünde veli ve öğrenciler tarafından protesto edildi. Daha önce topladıkları imzaları Antalya İl Milli Eğitim Müdürüne götüren öğrenci velileri, Kadim Doğan Öğretmenin okullarında kalmasını ve yeni öğretim yılında bu okulda öğretim ve eğitim vermesini istiyorlar.

Öğrenci ve veliler adına bir açıklama yapan Okul aile birliği başkanı Senem Durmaz’’ Kadim Doğan öğretmenin Kayseri’ye sürgün edildiğini duyduk. Bu bizim için ve öğrenciler için iyi değil. Küçük yaştaki çocukların, öğretmen değiştirmelerinin çocukların başarısını olumsuz etkileyeceği hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu sürgün ile Öğretmenimizin yanında biz veli ve öğrencilerde cezalandırılmaktadır. Çocuklarımızın daha çağdaş, daha nitelikli bir eğitim alması için, mücadele eden öğretmenimiz Kadim Doğan’ın, sürgün edilmesi kabul edilemez’’dedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

BES'ten Evrensel'e dayanışma ziyareti

SONRAKİ HABER

Beton santralinde çökme oldu: 2 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...