30 Haziran 2016 11:09

Toğrul: Gaziantep'te IŞİD hücre evleri var

HDP Antep Vekili Toğrul, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gaziantep'te IŞİD hücre evleri olduğunu, gerekli önlemlerin alınmadığını söyledi.

Paylaş

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gaziantep'te IŞİD hücre evleri olduğunu ve hala gerekli önlemlerin alınmadığını söyledi.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep'te IŞİD'in bütün faaliyetlerinin açığa çıkarılması ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla HDP tarafından verilen Araştırma Önergesi hakkında Genel Kurul'da konuştu.

IŞİD için Gaziantep'in özellikle bir üs olarak seçildiğini ve Gaziantep'te aslında birçok IŞİD militanının tedavi edildiğini belirten Toğrul, yine birçok IŞİD militanına ait hücre evi olduğunu ve gerekli önlemler alınmazsa Türkiye'nin Pakistanlaşacağı, Gaziantep'in de Peşaverleşeceğini söyledi.

Ancak yeterli önlemler alınmadığını kaydeden Toğrul, “IŞİD çeteleri, sınırda canlı bomba yeleklerinin yakalanmasıyla beraber, bunları Suriye'den taşımak yerine Gaziantep'te bir atölye, canlı bomba yeleği üretim atölyesi kuruyor. Yine bunun yanında, Gaziantep'te sadece bir noktada 120 ton patlayıcı niteliğinde amonyum nitrat gübresi ele geçiriliyor. Şimdi, ortaya çıkan bilgi ve belgelere bakıyoruz ki, aslında polis iki yıl boyunca izliyor, bunları kayıt altına alıyor ama maalesef dün "öfkeli çocuklar" olarak tarif edilen bu kesimin üzerine gidilemediği için ülkemiz kan gölüne dönüşme yolunda hızla ilerliyor” dedi. IŞİD'in sınır emiri olan "Ebubekir" kod adlı İlhami Balı'nın aslında bu sınır geçişlerinin tamamını yönlendirdiği ve tüm irtibat noktalarının bilindiğini ifade eden Toğrul, “Gaziantep 2. ve 5. ağır ceza mahkemelerinde devam eden bazı davarlarda bu "tape"lerin mevcut olduğu anlaşılıyor. Ne hikmetse bu kadar veriye rağmen, bu kadar istihbarata rağmen, bu kadar fiziki ve teknik takibe rağmen bunların kendilerini patlatması ve ülkemizi kan gölüne çevirmesi engellenemiyor” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB ile 33. fasıl açıldı

SONRAKİ HABER

Demokrasi kurultayı için hazırlıklar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...