30 Haziran 2016 09:55

Yarbay Alkan'a açılan soruşturma görüşüldü

Yarbay Mehmet Alkan için başlatılan disiplin soruşturması Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldü.

Paylaş

Bölgede devam eden askeri operasyonlarda hayatını kaybeden kardeşinin cenazesinde isyan eden ve hükümetin çatışmacı politikalarına tepki gösteren Yarbay Mehmet Alkan için başlatılan disiplin soruşturması Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldü. Soruşturma henüz sonuçlanmadı ancak Alkan hakkında ceza soruşturması da başlatıldığı öğrenildi.

Yarbay Mehmet Alkan’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihracının istendiği disiplin soruşturması Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldü.

Alkan hakkında 11 Mayıs’ta Osmaniye’de gazi ve şehit yakınları ile yaptığı bir toplantıdaki açıklamaları nedeniyle açılan soruşturma hakkında JGK Yüksek Disiplin Kurulu henüz kararını vermedi. 

Yarbay Alkan’a yönelik disiplin soruşturmasının yanı sıra ceza soruşturmasının da açıldığı, ifade vermesi için JGK Savcılığı’na çağrıldığı ancak raporlu olması nedeniyle ifade vermeye gitmediği öğrenildi.

Kurul’a Alkan’ın avukatı olarak katılan Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, heyetin konuşmaları dinlediğini ve not aldıklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bombalı saldırıya tepki: 'Sorumlular yargı önüne çıkarılsın'

SONRAKİ HABER

‘Hayatımızı geri kazanmak için mücadele edeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...