30 Haziran 2016 09:40

Halkın cebinden TRT'ye 600 milyon liralık kaynak

EMO, TRT'nin yeni bandrol kesintisi uygulaması ile TRT'ye aktarılacak kaynağın 600 milyon lirayı bulacağını ifade etti.

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), TRT'nin yeni bandrol kesintisi uygulaması ile cep telefonlarınlarının yüzde 6, bilgisayar ve tabletlerin yüzde 2 oranında zamlanması  ile TRT'ye aktarılacak kaynağın 600 milyon lirayı bulacağını ifade etti.

EMO yaptığı yazılı açıklamayla; medya, tutuklamalar, yayın yasakları, para cezaları ve mali denetimlerle susturulmaya çalışılırken, yandaşlar için halkın cebinden para kaçırıldığını ve kamu yayıncılığından çıkarıp iktidarın sesi haline getirilen TRT`nin  ise adeta "Deli Dumrul" vergileriyle beslenmeye çalışıldığını belirtti. “TRT`ye aktarılan bandrol kesintilerinin kapsamı öyle genişletildi ki, 'yayın alsın almasın, İnternet`i kullansın kullanması, İnternet`e erişim olanağı olan ya da içinde radyo-TV erişimi bulunan' her türlü cep telefonu, bilgisayar ve tabletten bandrol ücreti kesilecek” denilen açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla TRT'ye yeni gelir kapıları yaratıldığını ifade edildi.

YERLİ ÜRETİMDEN DE KESİNTİ YAPILACAK

Zaten elektrik fatuları üzerinden yapılan aktarımın dışında iletişim ve bilişim maliyetlerinin de TRT'ye ödenecek bandrol ücretleriyle katlanacağı kaydedilen açıklamada, sadece ithalat yoluyla gelen cep telefonu ve bilgisayarlardan değil yerli üretimden yapılan satışlarda da bandrol kesintisi yapılacağı belirtildi. Bugünkü ortamda TRT'nin kamu yayıncılığı yaptığının iddia dahi edilemez noktaya geldiğinin ifade edildiği açıklamada, TRT için halktan kesilen kaynakların hiçbir meşruiyeti kalmadığı vurgulandı. Teknolojik gelişmelerden ucuz ve kaliteli bir şekilde halkın yararlanması gerektiğinin bildirildiği açıklamada, bilişim çağında dar gelirlinin teknolojiden geri kalmasını sağlayan politikaların kabul edilemeyeceği belirtildi.

Basına yönelik baskılara da dikkat çekilen açıklamada, “Yandaş basını beslemek için her türlü yolu mubah gören AKP iktidarı, özgür basını susturmak için de deyim yerindeyse elinden geleni ardına koymamaktadır. Ülkemizde her patlamadan sonra yayın yasağı konulmakta, bu yasaklara uymadıkları iddiasıyla pek çok basın kuruluşuna cezalar yağdırılmakta, Cumhurbaşkanı`na hakaret gerekçesiyle gazeteciler yargılanmakta, dayanışma amaçlı Nöbetçi Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen aydınlar tutuklanmakta, mali denetimler baskı aracı olarak kullanılmakta; kısaca özgür basın susturulmaya çalışılmaktadır. Gerçek habercilikten uzaklaşılması, yandaş medyanın egemenliği insanları sosyal medyaya yöneltirken, facebook, twitter gibi sosyal medya platformları da AKP iktidarının yasakçı, sansürcü zihniyetiyle engellenmektedir. Atatürk Havaalanı`nda yaşanan IŞID kaynaklı canlı bombalamaların ardından terörü önleyemeyen iktidarın insanların acılarını paylaştıkları sosyal ortamları toptan ortadan kaldırması ne yazık ki duyduğumuz üzüntüyü daha da artırmaktadır” ifadelerine yer verildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haber Sen Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınadı

SONRAKİ HABER

CHP heyeti yaralıları ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa