30 Haziran 2016 07:38

Selahattin Demirtaş: IŞİD devlete sızmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Atatürk Havaalanı'ndaki patlamaya değinerek, 'IŞİD devlet içerisine sızmış durumda' dedi.

Paylaş

HDP İstanbul İl Örgütü tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, IŞİD’in Atatürk Havaalanında yaptığı katliama ilişkin ciddi iddialarda bulundu.  

Atatürk Havaalanı'ndaki katliamda yaşamını yitirenleri anan Demirtaş, “IŞİD'in son bir yıl içerisinde hedef aldığı kentleri ve kitleleri bir düşünelim. Suruç'ta gençler, Ankara'da muhalif kesimler, İstanbul'da havaalanı hedef alıyor. Bunların ortak noktası AKP çevresi değil. Bunların tek ortak noktası muhalif kesimler olması. IŞİD, AKP'nin muhaliflerini hedef alıyor” hatırlatmasında bulundu.  
IŞİD’in Türkiye'deki faaliyetlerine ve AKP ile işbirliklerine ilişkin çok ciddi iddialarda bulunan Demirtaş şunları söyledi: “IŞİD, devlet içerisine sızmış durumda. Milli Eğitimde var, Sağlık Müdürlüğünde var. Havaalanlarında var. AKP'nin hoşgörüsü ile devlete sızdılar. İstediği zaman da katliam yapıyor. Bu uyarım başbakanadır. Yıllardır 'IŞİD'i kullanıyoruz' dediniz ama IŞİD sizi kullanıyor. Terör gruplarının ülkede katliam yapmasına zemin sundunuz. Yıllardır kullandığın IŞİD artık Türkiye'ye sızmış, Kayseri, Malatya'da üstlenmiş.”
Demirtaş, “Atatürk Havalimanı'na IŞİD teröristleri saldıracak ve bu adamlar 20 gündür keşif yapıyorlar. Siz 20 günde 3 defa havalimanının etrafında görünürseniz gözaltına alınırsınız. Üstünüzde bir çakı olsa havalimanına girerken yakalanırsınız” dedi.

‘IŞİD SLOGANI ATAN POLİSLER VAR’

IŞİD sloganı atan polislerin olduğunu iddia eden Demirtaş, “IŞİD sloganı atan polislerin kamera kayıtları var. IŞİD biziz diye Cizre'de duvara slogan yazıp, fotoğraf çeken polisler, jandarma görevlileri var" açıklamasında bulundu. 5 Haziran HDP mitingine yönelik saldırı davasıyla ilgili de konuşan Demirtaş, “Şu anda Diyarbakır bombacısı tek başına yargılanıyor. Sanki ona yardım eden kimse yok. Sanki onu teşvik eden kimse yok. Tek başına yargılanıyor. İlginçtir ki bunun da istihbaratının bilgisi Diyarbakır Emniyetinde var. Diyarbakır mitingimizde bomba patlayacağı istihbaratı da var" dedi.

HDP İLE UĞRAŞACAĞINA IŞİD’LE UĞRAŞ

Saray ve iktidarın HDP'ye yönelik baskı ve şiddetine de dikkat çeken Demirtaş, şöyle devam etti: "Bunlarda HDP ile mücadele vardır ama IŞİD ile yoktur. 15 bin üyemiz tutuklandı. IŞİD'in askeri sorumlusu gözaltına alındı, kelepçe takılmadı ve ilk duruşmada serbest bırakıldı. Niğde'de savcı, terör örgütü olarak bile görmedi. AKP bir yandan yargıyı, copu, gazı halkı sindirmek için kullanırken, IŞİD de halkın için korku salmak için kullanıyor. Suruç katliamından önceden haberleri vardı. Her gün Suruç'ta insanların üzerini arayan Emniyet, o gün kendini geri çekmiş. O katliamı yapan kardeşi, kuzeni ile irtibatlı olduğu ve Ankara'ya doğru yola çıktıkları biliniyordu. Ankara'da kendini patlatanlar kimdi? 5 Haziran'da mitinge bomba koyan kimdi? Ne oldu? Onun verdiği beyanlar doğrultusunda kimi aldınız. Ne ilginçtir ki, o da tek başına yargılanıyor. Onun da önceden istihbaratı vardı. Bizim burnumuzun altında bomba patlatanları terfi ettiler."

'DAHA FAZLA SOKAK'

AKP ve diktasıyla mücadele için sokağın meşruiyetine dikkat çeken Demirtaş, şunları dile getirdi: "Terör örgütleri ile bizi terbiye etmek istiyorlar. Toplumun buna karşı dikkatli olması gerekir. Korkarak değil, daha fazla sokağa çıkarak. Aksi halde yaşam da her gün biraz daha IŞİD barbarlığını yaşatacak. İslam'a en fazla zararı IŞİD ile AKP verdi. Çünkü IŞİD ve AKP İslam'ı dünyaya öyle bir anlattı ki, kadınlara tecavüz eden, katliam eden... Bunlar İslam'ı bu şekilde tanıttılar. Allah, Kur'an-ı Kerim'i AKP'nin seçim broşürü olarak göndermedi. İlk emri okudur. Oku derken sadece kitap oku demek istemiyor. Olup biteni oku diyor, onları oku diyor. Eğer ilk emri anlamıyorsan okusan ne olur, okumasan ne olur. Namazı, orucu göstermelik yapsanız ne olur ne olmaz. Okusaydınız önce nefsinizi terbiye ederdiniz. Dünyada kimse yiyip içmesin de ben oruç tutuyorum. Sen benim günahımdan sevabımdan, ben senin günahından sevabından sorumlu değiliz."
Ülkenin içinde bulunduğu duruma işaret eden Demirtaş, barışın ihtiyaç olduğunu belirtti. Demirtaş, “Gelin artık el ele verelim barışı haykıralım. O zaman bu AKP'den kurtuluruz. Gelin bir Kürt Türk el ele verip, kendi ülkemizin barışını, güvenliğini sağlayalım. Sürekli korku ile ülke yönetmek kolaydır. Gelin el ele tutuşalım ve bu korkuyu aşalım. Dağda da, ovada da şiddeti durdurmanın yolu barıştır. Barış için daha çok çalışın. Barışı haykırın. Dayanışmayı büyütün. Önümüz bayramdır. Gever'in şekeri yok, morali de yok. Yalnız olmadıklarını göstermemiz lazım” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kaya: Halkla geldik ancak halkla gideriz

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da madde bağımlılığına karşı 'Ayık Ol' kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...