30 Haziran 2016 07:22

Yüksekovalı çocuklar için 'şeker kampanyası'

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eş Başkanı Dağhan, bayramda Yüksekovalı çocuklara yönelik 'şeker kampanyası' başlatacaklarını söyledi.

Paylaş

Abluka ve yasağın 79 gün boyunca sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi için Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde başlatılan "Kardeş Aile Kampanyası" devam ediyor.

Kampanyaya ilişkin bilgi veren Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Şubesi Eşbaşkanı Alaattin Dağhan, yasağın kaldırılmasının ardından kente yaklaşık 30 kamyon gıda ve temel ihtiyaç malzemesi gönderdiklerini ancak talebin fazla olmasından kaynaklı yardımların yeterli olmadığını söyledi. 

Kentte barınma sorununun devam ettiği bilgisini paylaşan Dağhan, kısa vadeli çözümü için gönderilen çadırların Yüksekova Kaymakamlığı tarafından engellendiğini hatırlattı. Dağhan, "Gönderdiğimiz çadırların kurulması engellendi, yardımlar da zaman zaman engellenmek istendi. Bunlara karşın biz dernek olarak yardımları sürekli ulaştırmaya çalıştık, çeşitli kampanyalar başlatıldı. Bunlara halkımız ilgi gösterdi, ancak bunlar yeterli değil daha fazla destek verilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

BAYRAM DAYANIŞMASI

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldığını da hatırlatan Dağhan, çocuklar için "Şeker Kampanyası" başlatacaklarını dile getirerek, kampanyaya destek çağrısında bulundu: "Bu bayramda Geverli çocuklar yalnız bırakılmamalı. Her çocuk için bir şeker bile yeterli olabilir." Müslüman halkın fitre ve zekatlarını Gever halkına gönderilmesini çağrısında bulunan Dağhan, "Bu bayramda özellikle Wan halkı fitre ve zekatlarını Gever halkına göndererek dayanışma içerisinde olmalıdır" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Nazilerden kaçmak için kaşıklarla kazılan tünel bulundu

SONRAKİ HABER

‘Sevgili devlet büyüklerim, bu şahıs DİHA muhabiri’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...